Citroen olie essence
zoom_out_map
chevron_left chevron_right

Citroen olie essence

Komt van de schil van de citoen en dient uitwendig gebruikt te worden, vanouds al bekend om haar vele geneeskrachtige werkingen.

€ 5,99 (incl. btw) € 4,95 (excl. BTW)
Incl. BTW
Omschrijving

Citroen is heel gezond. Dat weten we al. Maar nog niet iedereen weet dat citroenolie in minimale hoeveelheden reeds beschikt over medicinale kwaliteiten. De traditionele toepassingen van citroenolie stammen reeds uit minimaal de 10e eeuw voor Christus. Deze aanwendingen zijn niet allemaal door de huidige, moderne wetenschap ondersteund. Daarnaast staat hier een opsomming van de huidige stand van zaken ten aanzien van de wetenschappelijke bewezen werkingen van citroenolie.

Van citroenen weten we dat ze kunnen bijdragen aan het verminderen van lichaamsgewicht. Daar is wetenschappelijk bewijs voor. Ook voor citroenschil geldt dit. In 2003 hebben Japanse onderzoekers vastgesteld dat ook etherische citroenolie goed is voor het beheersen van lichaamsgewicht. De onderzoekers deden een onderzoek op verdoofde ratten en zagen dat als ratten citroenoliesmaak ruiken hun sympathisch zenuwstelsel wordt geactiveerd. In het verlengde van het sympathisch stelsel wordt eveneens de lipolyse geactiveerd. Lipolyse is het proces waarbij vet, vooral huidvet verbrandt. Er zijn veel kuren met citroenwater gericht op vetverbranding. Deze dieetkuren worden gebaseerd op wetenschappelijke onderzoeken waaruit blijkt dat citroen de vetverbranding bevordert. Citroen etherische olie is een belangrijke olie die het lichaam helpt bij het afvoeren van afvalstoffen en daarnaast een krachtige bron is van vitamine C. De zo belangrijke vitamine voor je weerstand. Door zijn reinigende werking is citroen etherische olie ook erg geliefd in huishoudproducten. De etherische olie wordt gewonnen door uitpersing van het buitenste gedeelte van de verse schil. 200 kilo citroenschillen leveren 1 kilo olie. Gebruik van citroen etherische olie in de aromatherapie De olie is stimulerend, verfrissend en desinfecterend, in de verdamper zorgen een paar druppels al voor een frisse, schone atmosfeer. Citroen is een belangrijke etherische olie omdat hij zoveel positieve eigenschappen heeft. Het is één van de beste oliën bij griep en verkoudheid, zijn sterke antibacteriële en antivirale werking maakt hem tot een ideaal middel om de atmosfeer in bijv.een ziekenkamer te desinfecteren. Citroenolie beschermt het lichaam tegen alle mogelijke infecties. Citroen bevat 68 procent d-limonene, een krachtige anti-oxidant, het heeft een reinigende werking en bevat stoffen die onderzocht zijn op hun functies voor het immuunsysteem. Citroen kan goed gecombineerd worden met basilicum, benzoe, bergamot, ceder, eucalyptus, jeneverbes, kamille, lavendel, mandarijn, neroli, niaouli, patchouli, pepermunt, roos, sandelhout, sinaasappel (alle soorten), tijm, venkel, wierook, ylang ylang en zwarte peper.

Belangrijke informatie
A4.III.14
25 stuks
2023-03-20
5902115107016
Ingrediënten
citrus limon schil olie
Type
Essentiële olie
Toepassing
Ontspanning
Verzending
Voor 15.00 uur besteld = dezelfde dag verzonden.

Uit Nederland:
Als je bestelt voor €34,- of meer dan is de verzending gratis. Voor bestellingen onder de €34,- betaal je €5,99 verzendkosten.

Let op: i.v.m. Covid-19 hebben onze koeriers het drukker dan normaal, daarom is ook de levering van onze pakketten vertraagd - verwachte levertijd is 1 - 3 werkdagen.

Uit België:
Als je bestelt voor €56,- of meer dan is de verzending gratis. Voor bestellingen tussen de €34,- en €56,- betaal je €3,99 verzendkosten. Onder de €34,- betaal je €9,98 verzendkosten.

Let op: langere levertijd naar België door het Corona virus - verwachte levertijd is 3 - 5 werkdagen.

Gratis afhalen in Almere:
Kies bij de derde stap bij het afreken voor afhalen, door deze keuze verdwijnen automatisch de verzendkosten uit je winkelwagen.Je kan jouw bestelling gratis bij ons in Almere op komen halen. Dat kan op elke werkdag (maandag t/m vrijdag) van 9.00 tot 16.00 uur. Het afhaaladres is Katernstraat 33D in Almere.

>meer informatie over verzending<

Je bent misschien ook geïnteresseerd in
chat Productbeoordelingen (0)