Citronella etherische olie
zoom_out_map
chevron_left chevron_right

Citronella etherische olie

Citronella-olie heeft een frisse, zoetzure geur van citrus. Hij helpt bij het ontspanning en de verbetering van het algemene welzijn.

€ 5,39 (incl. btw) € 4,45 (excl. BTW)
Incl. BTW
Omschrijving

Alles wat je moet weten over de eigenschappen en het gebruik van citronellaolie

Aromatherapie is een natuurlijke behandeling die de eigenschappen van verbindingen in etherische oliën gebruikt om verschillende soorten mentale en fysieke aandoeningen te behandelen. De technieken die bij deze onconventionele behandeling worden gebruikt, zijn onder meer massage, inademing, baden en douches. Natuurlijk vertrouwen ze allemaal op het gebruik van zorgvuldig geselecteerde etherische oliën. Een van de grondstoffen die in aromatherapie worden gebruikt, is citronellaolie. Het wordt gekenmerkt door een frisse, zoetzure geur van citrus. Het wordt gecrediteerd voor ontspanning en verbetering van het algemeen welzijn.

Waar wordt citronellaolie van gemaakt?

Citronella-olie wordt gemaakt van de bladeren en stengels van een plant die bekend staat als citronella. Het komt van het kleine eiland Ceylon, maar wordt nu verbouwd in veel landen. Vanwege zijn aangename geur wordt het veel gebruikt in de cosmetica-industrie. Het wordt toegevoegd aan parfums, wierook en kaarsen. De eigenschappen ervan worden ook gebruikt in de aromatherapie, een zeer breed gebied van onconventionele geneeskunde.

Citronellaolie - eigenschappen en chemische samenstelling

Citronellaolie wordt, net als andere essentiële oliën, gekenmerkt door een rijke chemische samenstelling. Het zijn de karakteristieke vluchtige stoffen die verantwoordelijk zijn voor de aangename en delicate citrusgeur. De belangrijkste ingrediënten van citronellaolie zijn: citronellal, geraniol, citronellol en limoneen. De exacte verhoudingen tussen deze verbindingen zijn onderhevig aan veranderingen die verband houden met waar de grondstof voor de olieproductie wordt verkregen. Rassen die zoveel mogelijk citronellal en geraniol bevatten, zijn bijzonder wenselijk in de parfumindustrie.

De verbindingen in citroengrasbladeren hebben effecten die verder gaan dan aangename geuren. In de traditionele geneeskunde wordt deze olie al jaren gebruikt om reumatische pijnen, verkoudheid, hoofdpijn, griep, menstruatieproblemen, spijsverteringsstoornissen en algemene vermoeidheid te behandelen.

Essentiële oliën zijn nu onderwerp van uitgebreid onderzoek. De rijkdom aan natuurlijke verbindingen in dit soort producten suggereert dat ze op grote schaal kunnen worden gebruikt als aanvulling op de therapie van vele ziekten. Er is onderzoek gedaan dat een mogelijk antibacterieel en schimmelwerend effect van citronellaolie suggereert. Experimenten hebben ook aangetoond dat de citral in dit product mogelijk antikankereigenschappen heeft door apoptose in kankercellijnen te stimuleren.

In de aromatherapie wordt aangenomen dat citronellaolie een licht verwarmend en ontspannend effect heeft. Zijn aangename aroma bepaalt zijn verfrissende en ontspannende eigenschappen. Om deze reden kan het worden gebruikt om verschillende soorten fysieke en mentale spanningen te verlichten. Inademen met deze olie is een goede aanvulling op de behandeling van depressie, apathie en angst. Bovendien heeft de citronellol die erin zit een gedocumenteerd vaatverwijdend effect. Dit betekent dat het mogelijk nuttig kan zijn bij het verlagen van de bloeddruk bij mensen met hypertensie.

Zoals je kunt zien, heeft citronellaolie veel interessante eigenschappen. Het grote voordeel is de milde werking en frisse geur. De beste wetenschappelijk gedocumenteerde en meest gebruikte eigenschap van citronellaolie zijn echter niet de effecten op de gezondheid, maar de antimuggen- en insectenwerende eigenschappen.

Citronella-olie tegen muggen, of een oplossing voor zomerhinder

Citronella-olie kan op de huid of kleding worden aangebracht. Zo'n procedure zal muggen effectief afschrikken en ervoor zorgen dat avonden in de open lucht niet langer alleen worden geassocieerd met onaangename beten. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat ten minste twee verbindingen in citronellaolie - citral en citronellal - muggenwerende eigenschappen hebben. Dit product is een van de hoofdingrediënten van alle kant-en-klare muggensprays die in drogisterijen en apotheken worden aangetroffen.

Citronellaolie - teken, luizen en andere insecten

Citronella-olie is niet alleen actief tegen muggen, maar ook tegen andere insecten. Het kan worden gebruikt als afschrikmiddel, incl. teken en hoofdluis. En waarschijnlijk ook vliegen afstoot.

Belangrijke informatie
JA53.B
3 stuks
2023-03-26
5902115138522
Ingrediënten
Cymbopogon Winterianus Herb Oil
Type
Essentiële olie
Land van herkomst
Vietnam
Verzending
Voor 15.00 uur besteld = dezelfde dag verzonden.

Uit Nederland:
Als je bestelt voor €34,- of meer dan is de verzending gratis. Voor bestellingen onder de €34,- betaal je €5,99 verzendkosten.

Gratis afhalen in Geesbrug (Drenthe):
kies bij de derde stap bij het afreken voor afhalen, door deze keuze verdwijnen automatisch de verzendkosten uit je winkelwagen. Je kunt jouw bestelling gratis bij ons in Geesbrug op komen halen. Dat kan op elke werkdag (maandag t/m vrijdag) van 9.00 tot 16.00 uur. Het afhaaladres is Energiestraat 6 in Geesbrug.

Uit België:
Als je bestelt voor €56,- of meer dan is de verzending gratis. Voor bestellingen tussen de €34,- en €56,- betaal je €3,99 verzendkosten. Onder de €34,- betaal je €9,98 verzendkosten.

>meer informatie over verzending<

Je bent misschien ook geïnteresseerd in
chat Productbeoordelingen (0)