Bergamot etherische olie
zoom_out_map
chevron_left chevron_right

Bergamot etherische olie

Deze bergamot etherische olie heeft een verkwikkende geur die op vele manieren te gebruiken is. Denk bijvoorbeeld aan in een aromalampje, tijdens een heerlijk warm bad of als bestanddeel bij de massage-olie. 

€ 3,79 (incl. btw) € 3,13 (excl. BTW)
Incl. BTW
check Op voorraad
Omschrijving

Wat is bergamotolie en hoe ziet het productieproces eruit?

Het is een etherische olie die wordt verkregen uit de schil van de vrucht van de bergamotboom (Citrus bergamia). Hij bereikt een hoogte van maximaal 4 meter. Het fruit wordt geoogst van december tot maart. Oudere bomen (ouder dan 12 jaar) kunnen tot 800 vruchten dragen. Van deze hoeveelheid kun je van 0,5 kg tot 1 kg olie krijgen. Het is in Zuid-Italië, in de regio Calabrië, dat deze plant wordt verbouwd. India wordt echter beschouwd als het moederland van de bergamotboom. Bergamotolie heeft een aangename geur die wordt gekenmerkt door citrusfrisheid. Het heeft een bittere smaak. Het varieert in kleur van donkergeel tot groen. De kleur hangt af van het seizoen waarin bergamotsinaasappelen worden geoogst. De olie wordt verkregen door op het buitenste deel van de schil te drukken (persen). In het eerste productieproces worden schilmachines gebruikt om de schil van de vrucht te scheiden. Vervolgens wordt de grondstof onderworpen aan stoomdestillatie. Op deze manier wordt olie van de hoogste kwaliteit verkregen. Daarnaast worden er ook minder waardevolle oliën geproduceerd, waaronder van grondstoffen die overblijven van de eerste persing en van het fruit dat op natuurlijke wijze of als gevolg van weersomstandigheden van de bomen is gevallen.

Bergamotolie - contra-indicaties

Bij uitwendig gebruik verhoogt bergamotolie de gevoeligheid van de huid voor zonlicht. Daarom moet u bijzonder voorzichtig zijn bij het gebruik van cosmetica met toevoeging van de olie, blootstelling aan UV-straling vermijden en de solarium niet gebruiken. De olie kan de huid gevoeliger maken voor zonnebrand en vlekken achterlaten die moeilijk te verwijderen zijn. Bij mensen met een allergie wordt aanbevolen om een ​​klein deel van de huid te testen voordat u de olie aanbrengt. Elke roodheid, netelroos, zwelling en branderig gevoel zijn een symptoom van allergie en een contra-indicatie voor het gebruik ervan. De olie wordt niet aanbevolen voor zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven.

Bergamotolie - eigenschappen

Wetenschappers merken de talrijke genezende eigenschappen van bergamotolie op. Vanwege het antimicrobiële effect (werkt tegen bacteriën, schimmels en virussen), bevestigd door onderzoek, is het nuttig bij de behandeling van faryngitis en tonsillitis. Het wordt gebruikt als hoestwerende middelen bij verkoudheid en griep. Het heeft ook een positief effect op de zenuw-, cardiovasculaire en leverfuncties. Bergamotolie wordt gekenmerkt door antioxiderende eigenschappen en bovendien heeft het een aangename geur en kalmeert het nerveuze spanning. Daarom wordt het gebruikt voor massage en aromatherapie. Waar helpt de olie nog meer? Bij oraal gebruik heeft het een windafdrijvend en diuretisch effect en stimuleert het de spijsvertering. In de voedingsindustrie wordt het gebruikt om bepaalde producten op smaak te brengen (waaronder thee, snoep).

Gebruik in cosmetica

Vanwege zijn antiseptische, antibacteriële en verzachtende eigenschappen wordt bergamotolie veel gebruikt in cosmetica. Zijn mooie geur maakt het een ingrediënt van vele parfums, toiletwater en zeep. De natuurlijke olie kan op veel manieren thuis worden gebruikt. Vergeet echter niet om het zelf op de huid aan te brengen. Het moet altijd worden gecombineerd met een dragerolie. Voor dit doel kan bijvoorbeeld kokosolie worden gebruikt. In deze vorm kan het worden gebruikt als lotion of voor massage. Het is een goed idee om een ​​paar druppels etherische olie aan je wasgel of gezichtsreiniger toe te voegen. In combinatie met een shampoo of haarmasker kan het statische elektriciteit verminderen en irritatie van de hoofdhuid verzachten. Bovendien laat het een heerlijke geur achter op je haren!

Belangrijke informatie
A3.III.01
11 stuks
2023-03-13
5902115138560
Ingrediënten
Citrus Aurantium Bergamia Fruit Oil
Type
Essentiële olie
Toepassing
Ontspanning
Land van herkomst
Italië
Houdbaarheid van product

Let op: we verkopen producten die beperkt houdbaar zijn. Wil je een grotere hoeveelheid bestellen dan raden we altijd aan om voor de houdbaarheidsdatum te vragen voordat je gaat bestellen. We beantwoorden je altijd zo snel mogelijk. Je kan ons bereiken via:
E-mail: ks@ietsgezond.nl voor antwoord binnen 1 uur op werkdagen tussen 8 en 21 uur
WhatsApp: klik hier om je vraag direct te stelen – meestal antwoorden we binnen 15 minuten
Telefoon: 036-844-87-37 binnen onze kantooruren (tussen 9 en 16 uur)

Verzending
Voor 15.00 uur besteld = dezelfde dag verzonden.

Uit Nederland:
Als je bestelt voor €34,- of meer dan is de verzending gratis. Voor bestellingen onder de €34,- betaal je €5,99 verzendkosten.

Let op: i.v.m. Covid-19 hebben onze koeriers het drukker dan normaal, daarom is ook de levering van onze pakketten vertraagd - verwachte levertijd is 1 - 3 werkdagen.

Uit België:
Als je bestelt voor €56,- of meer dan is de verzending gratis. Voor bestellingen tussen de €34,- en €56,- betaal je €3,99 verzendkosten. Onder de €34,- betaal je €9,98 verzendkosten.

Let op: langere levertijd naar België door het Corona virus - verwachte levertijd is 3 - 5 werkdagen.

Gratis afhalen in Almere:
Kies bij de derde stap bij het afreken voor afhalen, door deze keuze verdwijnen automatisch de verzendkosten uit je winkelwagen en kun je jouw bestelling komen ophalen op de Katernstraat 33-D in Almere. We zijn geopend op werkdagen tussen 09:00-16:00.

>meer informatie over verzending<

Je bent misschien ook geïnteresseerd in