Blauwe honingbes gedroogd
zoom_out_map
chevron_left chevron_right

Blauwe honingbes gedroogd

Ga lekker genieten van blauwe gedroogde bosbessen als heerlijke snack, toetje of het maken van thee. Deze blauwe gedroogde bosbessen bevatten geen andere additieven en conserveermiddelen waardoor de gedroogde bosbessen gezond en voedzaam zijn.

€ 5,49 (incl. btw) € 5,04 (excl. BTW)
Incl. BTW
check Op voorraad

Omschrijving

Waarom blauwe gedroogde bosbessen?

- Voor 50g blauwe gedroogde bosbessen heb je 7x zoveel vers fruit nodig,

- Natuurlijk product,

- Geen conserveermiddelen,

- Zwavelvrij,

- Met de hand ingepakt.

De gedroogde blauwe bessen bevatten vier keer meer antioxidanten dan vers fruit. Bovendien hebben gedroogde blauwe bosbessen een schat aan voedingsstoffen en antioxidanten die de gezondheid beschermen en zelfs het geheugen kunnen verbeteren. De blauwe gedroogde bosbessen zijn een uitstekende bron van anthocyanen, fenolen, antioxidanten en tannines. Een van de meest waardevolle factoren is het hoge vezelgehalte. Als laatst kan het meer consumeren helpen om het cholesterol te verlagen en de spijsvertering te verbeteren.

Anthocyanen ondersteunen de goede werking van de ogen en versnellen het herstel van rhodopsine (de kleurstof aanwezig in het netvlies van het oog wat verantwoordelijk voor het zien in het donker en bij lage lichtintensiteit is). Anthocyanen zijn bovendien uitstekende antioxidanten die de schadelijke effecten van vrije radicalen neutraliseren. Ze versterken haarvaten en remmen de bloedplaatjesaggregatie, wat zich vertaalt in een efficiëntere werking van de bloedsomloop. Bovendien beschermen ze tegen oxidatie van cholesterol, een van de factoren die de wanden van bloedvaten beschadigt. Tannines in bessen (7% gehalte) neutraliseren voedselgifstoffen en blokkeren hun absorptie door slijmvliezen.

Vanwege het gehalte aan tannines hebben bosbessen ook antibacteriële, samentrekkende en constiperende eigenschappen. Daarom worden aftreksels hiervan een wondermiddel voor diarree genoemd.

Overigens worden de gedroogde blauwe bosbessen met hete lucht bij een temperatuur onder 70 °C gedroogd om de voedingswaarde te maximaliseren.

Wat is ons advies?

Deze blauwe gedroogde bosbessen zijn een geweldige toevoeging, zowel smaak als aromatisch, bij het brouwen van zwarte of groene thee. De gedroogde blauwe bosbessen moeten samen worden gevoegd met heet water en voor ongeveer 10 minuten worden afgedekt. 

Ondanks alle inspanningen kan de werkelijke uiterlijk van de producten verschillen met de productfoto.

Belangrijke informatie

2B.IV.01B
11 stuks
5907707013997

Verzending

Voor 15.00 uur besteld = dezelfde dag verzonden.

Uit Nederland:
Als je bestelt voor €34,- of meer dan is de verzending gratis. Voor bestellingen onder de €34,- betaal je €5,99 verzendkosten.

Uit België:
Als je bestelt voor €56,- of meer dan is de verzending gratis. Voor bestellingen tussen de €34,- en €56,- betaal je €3,99 verzendkosten. Onder de €34,- betaal je €9,98 verzendkosten.

>meer informatie over verzending<

Je bent misschien ook geïnteresseerd in