Echte marjolein (majoraan) gemalen
zoom_out_map
chevron_left chevron_right

Echte marjolein (majoraan) gemalen

Echte marjolein komt uit het oosten van het Middellandse Zeegebied en heeft een intens aroma en wordt veel gebruikt in de keuken.

€ 1,49 (incl. btw) € 1,37 (excl. BTW)
Incl. BTW
Omschrijving

Marjolein-gebruik

Marjolein moet aan het einde van de bereiding aan gerechten worden toegevoegd om de volle smaak en het aroma te behouden. Het wordt ook gebruikt als decoratie van gerechten. Het aroma en de karakteristieke smaak van marjolein passen bij zowel groentegerechten, waaronder kool, aardappelen, bonen en vlees (vooral lamsvlees, schapenvlees, gegrilde gerechten) en zeevruchten. In de Verenigde Staten wordt het gebruikt in gevogelte, taarten, soepen en salades. Italianen gebruiken marjolein graag in tomatensauzen, pizza's en visgerechten. In de Poolse keuken kunnen we erwtensoep, bonensoep en zure roggesoep niet voorstellen zonder de toevoeging van marjolein. Het gaat goed met tijm en rozemarijn. Het wordt onder meer gebruikt in de worstindustrie voor het op smaak brengen van witte worst. Interessant is dat marjoleinolie ook wordt gebruikt bij de productie van likeuren en theeën.

Gebruik bij het koken:
- Marjolein wordt als smaakmaker toegevoegd aan vlees, voornamelijk varkenslende. Het wordt ook toegevoegd aan pens, erwtensoep en dumplings.
- In het verleden werd marjolein gebruikt om dranken op smaak te brengen en toegevoegd aan cakes.
- Tegenwoordig wordt marjolein gebruikt om zure soepen, witte borsjt, bonen op smaak te brengen. en erwtensoepen, evenals varkenslende en gebraden vlees.

Marjolein is een zeer aromatisch kruid dat tegenwoordig over de hele wereld bekend is en wordt gekweekt. 

Beschrijving van marjolein

In het oude Egypte was het een symbool van liefde. Gebruikt als afrodisiacum door de Romeinen. In de middeleeuwen werd het op bruiloften gedragen in de vorm van een krans als een symbool van vreugde. Gebruikt om bier te brouwen en als aromatische toevoeging aan wijn. Tegenwoordig is het een populaire toevoeging aan worsten, vleeswaren en erwten- en bonengerechten. Het behoort tot dezelfde familie als oregano en wordt er vaak mee verward. Het boeit met zijn karakteristieke kruidige smaak en diepe aroma.

Hoe bewaar je de gedroogde marjolein?

Gedroogde marjolein moet in een luchtdichte verpakking worden bewaard. Hierdoor kunt u de versheid verlengen en ten volle genieten van het rijke aroma. Het is het beste om een ​​container van glas of plastic te kiezen die bedoeld is om in contact te komen met voedsel. Noodzakelijk met luchtdichte sluiting.

Contra-indicaties voor de consumptie van marjolein

Marjolein veroorzaakt zelden allergische reacties. Het wordt echter niet aanbevolen om het in grote hoeveelheden te consumeren, omdat het buikpijn kan veroorzaken en het zenuwstelsel nadelig kan beïnvloeden. Bovendien kan marjoleinzalf leiden tot huiduitslag bij allergische mensen. Sommige mensen kunnen verkleuring krijgen. Vermijd blootstelling aan zonlicht bij het gebruik van cosmetica die marjolein bevatten.

Wat zit er in marjolein?

Deze specerij voorziet ons lichaam van calcium, ijzer, magnesium, fosfor en kalium, natrium. Het is een bron van vitamine A en C.
Het bevat ook grote hoeveelheden antioxidanten. Het gehalte aan etherische oliën in marjolein is maar liefst 3%

Is marjolein gezond? Wat zijn de eigenschappen ervan?

Marjoleinkruid wordt vooral gewaardeerd om zijn eigenschappen die het werk van het spijsverteringssysteem ondersteunen. Het is een ingrediënt van veel windafdrijvende theeën voor kinderen. Het beperkt ook overmatige fermentatie in het spijsverteringsstelsel en ondersteunt de productie van maagsappen. Aan de andere kant heeft de olie die wordt verkregen uit marjolein antiseptische, ontstekingsremmende en anti-acne eigenschappen. Het heeft ook een uitdrogend effect. Het wordt gebruikt in de aromatherapie vanwege zijn kalmerende eigenschappen. Het helpt bij het bestrijden van buikpijn en hoofdpijn en ondersteunt het reinigingsproces van de sinussen. Deze specerij bevat ook biologisch actieve stoffen zoals eugenol, fenol, ascorbinezuur en oenolzuur met antioxiderende eigenschappen. De antioxiderende werking van marjolein is bevestigd door wetenschappelijk onderzoek. 

Belangrijke informatie
A2.V.01.4L
21 stuks
5902115100840
Ingrediënten
echte marjolein
Type
Kruiden
Toepassing
Koken
Waarschuwing
Dit product wordt verpakt en/of bewaard in een omgeving waar ook producten met noten, pinda, mosterd, selderij, gluten, sesam, soja en sulfiet worden verwerkt. Ondanks alle voorzorgen is het mogelijk dat dit product sporen van deze allergenen bevat.
Verzending
Voor 15.00 uur besteld = dezelfde dag verzonden.

Uit Nederland:
Als je bestelt voor €34,- of meer dan is de verzending gratis. Voor bestellingen onder de €34,- betaal je €5,99 verzendkosten.

Let op: i.v.m. Covid-19 hebben onze koeriers het drukker dan normaal, daarom is ook de levering van onze pakketten vertraagd - verwachte levertijd is 1 - 3 werkdagen.

Uit België:
Als je bestelt voor €56,- of meer dan is de verzending gratis. Voor bestellingen tussen de €34,- en €56,- betaal je €3,99 verzendkosten. Onder de €34,- betaal je €9,98 verzendkosten.

Let op: langere levertijd naar België door het Corona virus - verwachte levertijd is 3 - 5 werkdagen.

Gratis afhalen in Almere:
Kies bij de derde stap bij het afreken voor afhalen, door deze keuze verdwijnen automatisch de verzendkosten uit je winkelwagen.Je kan jouw bestelling gratis bij ons in Almere op komen halen. Dat kan op elke werkdag (maandag t/m vrijdag) van 9.00 tot 16.00 uur. Het afhaaladres is Katernstraat 33D in Almere.

>meer informatie over verzending<

Je bent misschien ook geïnteresseerd in
chat Productbeoordelingen (0)