Cistusroos (Cistus Incanus) thee
zoom_out_map
chevron_left chevron_right

Cistusroos (Cistus Incanus) thee

De zuivering wordt al generaties lang gewaardeerd om zijn opmerkelijke genezende eigenschappen. Uit talrijke gegevens uit de literatuur blijkt dat de daaruit bereide infusie kan bijdragen aan het versterken van de immuniteit van ons lichaam.

€ 3,89 (incl. btw) € 3,57 (excl. BTW)
Incl. BTW
Omschrijving

Citrusroos wordt al generaties lang gewaardeerd om zijn opmerkelijke genezende eigenschappen. Talrijke gegevens uit de literatuur laten zien dat de daaruit bereide infusie ons lichaam kan voorzien van een grote dosis antioxidanten die bijdragen aan het versterken van de immuniteit van ons lichaam. Bovendien wordt de Citrusroos beschouwd als een plant die overtollig lichaamsgewicht helpt bestrijden.

Waar komt citrusroos vandaan ?

Cistus is een struik die tot de familie Cistus behoort. We kunnen maar liefst 50 van zijn soorten in de wereld ontmoeten. Onder natuurlijke omstandigheden groeit deze plant in West-Azië en het Middellandse Zeegebied. De cistus wordt meestal 60 cm tot maximaal 100 cm hoog.
De bloemen zijn licht gerimpeld en krijgen een witte en roze kleur. Zowel in de kruidengeneeskunde als in de cosmetologie is de meest gebruikte cultivar de grijze cultivar (Cistus Incanus). De bladeren en stengels van deze plant het vaakst worden gebruikt voor farmaceutische doeleinden.

De gezondheidsbevorderende werking van de zuivering is door talrijke onderzoeken ondersteund. Ze geven allereerst aan dat de polyfenolen in deze plant bijdragen aan het remmen van de ontwikkeling van ontstekingen en dus aan het versterken van het immuunsysteem. Bovendien kunnen de verbindingen in de bladeren van Cistus bijdragen aan de ontgifting van ons lichaam en zo een gunstig effect hebben op de werking van de lever.

De talrijke antioxidanten die deel uitmaken van de zuivering zijn ook belangrijk voor onze gezondheid. Ze dragen onder andere bij aan de strijd tegen schadelijke bacteriën in de bovenste luchtwegen. Het is ook de moeite waard om te weten dat de producten die worden verkregen uit de bladeren en stengels van deze plant, worden gebruikt bij de behandeling van bepaalde huidziekten. Bovendien is op basis van specialistische onderzoeken gebleken dat het gebruik van een zuivering kan helpen de ontwikkeling van schimmelinfecties te remmen en de symptomen van acne of roos te verlichten. Wetenschappelijke bronnen vestigen de aandacht op het feit dat het consumeren van een cistusinfusie een beschermend effect kan hebben in onze bloedvaten en bovendien de bloeddruk kan verlagen. Het blijkt ook

Het is de moeite waard eraan te denken dat het gebruik van zuivering voor therapeutische doeleinden altijd moet worden geraadpleegd door een gekwalificeerde specialist (bijvoorbeeld een huisarts of apotheker).

Cistus en afslanken

Hoewel er niet genoeg wetenschappelijk onderzoek is om de effectiviteit van Cistus bij het ondersteunen van het afslankproces te bevestigen, kunnen de flavonoïden in deze plant de stofwisseling versnellen. Houd er echter rekening mee dat we de beste effecten van het bestrijden van overgewicht alleen kunnen bereiken als we de principes van een gezond dieet volgen en als we systematisch aan lichaamsbeweging doen. Desalniettemin wordt het drinken van thee uit de zuivering aanbevolen voor mensen die worstelen met overgewicht. Onder andere vanwege de verlaging van de bloeddruk en de bloedsuikereigenschappen.

Contra-indicaties voor de consumptie van de cistusroos

Talrijke wetenschappelijke studies hebben geen bijwerkingen gevonden die verband houden met het gebruik van thee of cistus-infusie. Daarom kan het zonder problemen worden gebruikt voor zowel kinderen als volwassenen. Het is echter de moeite waard eraan te denken dat het schoonwassen van ijzerrijk voedsel de opname van dit mineraal kan verminderen.

Cistus - toepassing in de kruidengeneeskunde en cosmetologie

In de kruidengeneeskunde is cistus-afkooksel bedoeld voor zowel uitwendig als inwendig gebruik. Het gebruik ervan wordt aanbevolen in het geval van:
- Infecties van schimmelachtige aard;
- Ontsteking van het spijsverteringsstelsel;
- Ontsteking van de bovenste luchtwegen;
- Ontsteking van binnenin het genitale kanaal;
- Reiniging van door acne aangetaste huid.
- Bij ondersteuning van de behandeling van bovenstaande aandoeningen worden inhalaties, spoelen en het drinken van een zuiverend infuus aanbevolen.

Bereiding Cistusroos thee

Aanbevolen: 5 g (1 volle theelepel) eenmaal per dag consumeren. 1 volle theelepel cistusroos en overgieten met kokend water (100C) en 8-10 minuten laten trekken
Niet meer dan de aanbevolen porties dagelijks gebruiken. Het product kan niet gebruikt worden door mensen die allergisch zijn voor een van de ingrediënten. Bewaren buiten het bereik van kleine kinderen op een droge plaats bij kamertemperatuur in verzegelde containers.
Let op! Voedingssupplementen kunnen niet worden gebruikt als vervanging voor een gevarieerde voeding. Vergeet niet dat alleen een gezonde levensstijl en evenwichtige voeding zorgen voor een correcte werking van het lichaam en fit te blijven.

Ingrediënten

100% cistusroos (Cistus Incanus)

Belangrijke informatie
B3.I.3
32 stuks
2023-01-30
5902115103285
Ingrediënten
gedroogde cistusroos
Type
Kruidenthee
Toepassing
Afslanken
Waarschuwing
Dit product wordt verpakt en/of bewaard in een omgeving waar ook producten met noten, pinda, mosterd, selderij, gluten, sesam, soja en sulfiet worden verwerkt. Ondanks alle voorzorgen is het mogelijk dat dit product sporen van deze allergenen bevat.
Land van herkomst
Turkije
Wetenschappelijke naam
Cistus Incanus L.
Verzending
Voor 15.00 uur besteld = dezelfde dag verzonden.

Uit Nederland:
Als je bestelt voor €34,- of meer dan is de verzending gratis. Voor bestellingen onder de €34,- betaal je €5,99 verzendkosten.

Let op: i.v.m. Covid-19 hebben onze koeriers het drukker dan normaal, daarom is ook de levering van onze pakketten vertraagd - verwachte levertijd is 1 - 3 werkdagen.

Uit België:
Als je bestelt voor €56,- of meer dan is de verzending gratis. Voor bestellingen tussen de €34,- en €56,- betaal je €3,99 verzendkosten. Onder de €34,- betaal je €9,98 verzendkosten.

Let op: langere levertijd naar België door het Corona virus - verwachte levertijd is 3 - 5 werkdagen.

>meer informatie over verzending<

Je bent misschien ook geïnteresseerd in
chat Productbeoordelingen (0)