Cashewnoten
zoom_out_map
chevron_left chevron_right

Cashewnoten

Cashewnoten zijn al jaren erg populair onder voedingsdeskundigen en experts op het gebied van gezond eten. Dit alles niet alleen vanwege hun unieke smaak, maar ook vanwege een grote hoeveelheid waardevolle vitamines en mineralen.

€ 14,19 (incl. btw) € 13,02 (excl. BTW)
Incl. BTW
Omschrijving

Cashewnoten zijn al jaren erg populair onder voedingsdeskundigen en experts op het gebied van gezond eten. Dit alles niet alleen vanwege hun unieke smaak, maar ook vanwege het grote gehalte aan waardevolle vitamines en mineralen. Het blijkt dat het introduceren van deze noten in een gezond voedingspatroon, in combinatie met regelmatige lichaamsbeweging, kan bijdragen aan het verminderen van het risico op diabetes type II in de toekomst. Daarnaast worden cashewnoten veel gebruikt in onze keuken en kunnen ze de basis vormen van tal van desserts en zelfs broodbeleg. 

Het gebruik van cashewnoten

Cashewnoten worden niet alleen veel gebruikt in de veganistische of vegetarische keuken. We kunnen ze allebei eten in de vorm van zout, geroosterd en in chocolade. Ze worden gekenmerkt door een delicate, lichtzoete smaak. Daarom kunnen we ze zowel gemakkelijk gebruiken bij het bereiden van zoete desserts (bijvoorbeeld heerlijke graankoekjes of de populaire cashew) als ook in droge gerechten (bijvoorbeeld heerlijke sandwichsmeersels of voor de productie van veganistische kaas). Handig om te weten is dat cashewnoten een uitstekende aanvulling zijn op salades vol groenten of voedzame pap. Het is de moeite waard om ze in je dieet te introduceren, zowel vanwege hun unieke smaak als vanwege de reeks waardevolle voedingsstoffen die ze bevatten.

Calorische inhoud van cashewnoten

100 gram cashewnoten bevatten veel, meer dan 600 calorieën, helaas zijn cashewnoten ook calorieën. Ze bevatten echter veel meer eiwitten dan andere noten, het gehalte in 100 gram van het product bereikt tot 19 gram. Cashewnoten bevatten ook EFA's en het vetgehalte in 100 gram is 45 gram. Om deze reden zijn cashewnoten een goed product geworden voor veganisten, omdat ze een grote hoeveelheid eiwitten en plantaardig vet aan het veganistische dieet bieden. Ze worden gebruikt in verschillende gerechten uit de veganistische keuken, van plantendrankjes, via verschillende soorten sandwichpasta's tot de populaire cashewnoten.

Cashewnoten zijn de vrucht van de westerse cashewnoten, die van nature in Zuid-Amerika groeit. Toch worden deze bomen ook in tropische landen veel gekweekt. India, Vietnam en Ivoorkust worden erkend als 's werelds grootste producenten van cashewnoten. Relatief recent (ongeveer 100 jaar geleden) hebben we kennis gemaakt met de gezondheidseigenschappen van de westerse vrucht. De vorm van cashewnoten doet ons misschien denken aan een nier. Ze worden gekenmerkt door een zachte, romige kleur en een delicate boterachtige smaak. Voordat ze onze tafels bereiken, gaan deze lekkernijen een heel eind.

Cashewnoten - gezondheidseigenschappen

Cashewnoten zijn een rijke bron van vitamines en mineralen die waardevol zijn voor onze gezondheid. Ze bevatten onder meer een grote hoeveelheid voedingsvezels, die de regeling van het ritme van de stoelgang beïnvloeden en het proces van overtollig lichaamsgewicht stimuleren. Bovendien zijn deze noten in staat om ons lichaam te voorzien van vitamine B6, wat onder andere bijdraagt ​​aan: het handhaven van het juiste niveau van energietransformaties, het ondersteunen van de goede werking van het systeem zenuwstelsel en ondersteuning van het immuunsysteem. Het is ook de moeite waard om te weten dat cashewnoten rijk zijn aan magnesium, wat niet alleen ons vermogen om te onthouden en ons te concentreren vergroot, maar ook het risico op hypertensie in de toekomst vermindert en de symptomen die verband houden met het beloop van aritmie, minimaliseert. Bovendien worden de vruchten van westerse cashewnoten gewaardeerd om hun antioxidanten, die verantwoordelijk zijn voor het neutraliseren van de schadelijke effecten van vrije radicalen op het menselijk lichaam.

Cashewnoten en diabetes

Het effect van cashewnoten op het verminderen van het risico op diabetes type II wordt ondersteund door wetenschappelijk onderzoek uitgevoerd door wetenschappers van de Universiteit van Montreal, Canada. Op basis daarvan werd ontdekt dat extract van cashewnoten het proces van glucoseopname door spiercellen stimuleert en zo de gevoeligheid van weefsels voor insuline verbetert. Het is ook de moeite waard om te weten dat de glycemische index van deze noten en gedroogd fruit laag is (IG = 15). Daarom kan de vrucht van het westerse carbonaat zonder problemen worden gebruikt in de voeding van mensen die worstelen met het probleem van diabetes of insulineresistentie.

Contra-indicaties met betrekking tot de consumptie van cashewnoten

Mensen die worstelen met voedselallergie voor andere soorten noten, moeten vooral voorzichtig zijn bij het consumeren van deze noten. Bovendien kunnen cashewnoten in overmatige hoeveelheden niet worden geconsumeerd door patiënten met ernstige stoornissen in het spijsverteringsstelsel.

Belangrijke informatie
D1.II.03
12 stuks
2022-04-30
5902115104442
Ingrediënten
cashewnoten
Type
Noten en pitten
Toepassing
Koken
Waarschuwing
Dit product wordt verpakt en/of bewaard in een omgeving waar ook producten met noten, pinda, mosterd, selderij, gluten, sesam, soja en sulfiet worden verwerkt. Ondanks alle voorzorgen is het mogelijk dat dit product sporen van deze allergenen bevat.
Land van herkomst
Vietnam
Verzending
Voor 15.00 uur besteld = dezelfde dag verzonden.

Uit Nederland:
Als je bestelt voor €34,- of meer dan is de verzending gratis. Voor bestellingen onder de €34,- betaal je €5,99 verzendkosten.

Let op: i.v.m. Covid-19 hebben onze koeriers het drukker dan normaal, daarom is ook de levering van onze pakketten vertraagd - verwachte levertijd is 1 - 3 werkdagen.

Uit België:
Als je bestelt voor €56,- of meer dan is de verzending gratis. Voor bestellingen tussen de €34,- en €56,- betaal je €3,99 verzendkosten. Onder de €34,- betaal je €9,98 verzendkosten.

Let op: langere levertijd naar België door het Corona virus - verwachte levertijd is 3 - 5 werkdagen.

Gratis afhalen in Almere:
Kies bij de derde stap bij het afreken voor afhalen, door deze keuze verdwijnen automatisch de verzendkosten uit je winkelwagen.Je kan jouw bestelling gratis bij ons in Almere op komen halen. Dat kan op elke werkdag (maandag t/m vrijdag) van 9.00 tot 16.00 uur. Het afhaaladres is Katernstraat 33D in Almere.

>meer informatie over verzending<

Je bent misschien ook geïnteresseerd in
chat Productbeoordelingen (0)