cranberry met een kruid
zoom_out_map
chevron_left chevron_right

Cranberry gedroogd

Cranberry (ook bekend als veenbessen) zijn medicinaal vooral bekend voor blaasontsteking en zijn heerlijk eetbaar of bij gerechten.

€ 11,19 (incl. btw) € 10,27 (excl. BTW)
Incl. BTW
Omschrijving

Alles wat je moet weten over de voedingswaarde en gezondheidseigenschappen van gedroogde cranberries

Cranberry staat al vele generaties bekend om zijn gunstige invloed op het functioneren van het menselijk lichaam. Daarom worden deze vruchten veel gebruikt in keukens over de hele wereld. Talrijke wetenschappelijke studies bewijzen dat de stoffen in gedroogde cranberries een bacteriedodend effect hebben. Bovendien wordt het eten van deze vrucht aanbevolen voor mensen die worstelen met chronische urineweginfecties.

Waar komt het vandaan en wat kenmerkt gedroogde cranberries

Hoewel het noordoosten van de Verenigde Staten en het zuidoosten van Canada worden beschouwd als de hoofdstad van deze vrucht, worden tegenwoordig op bijna alle continenten van de wereld cranberries geteeld. Ook in Polen vinden we zijn talrijke gewassen. Grootvruchtige cranberry is een meerjarige plantensoort. Het wordt gekenmerkt door kruipende scheuten van 40 centimeter tot 1,5 meter lang. Cranberries zijn bolvormig, 1-2 centimeter in diameter en rood van kleur. Cranberries in hun frisse vorm zijn licht zuur. Desondanks wordt het tijdens het droogproces een beetje zoet. Gedroogde cranberries doen ons denken aan donkerrode rozijnen. Het is ook de moeite waard om te weten dat de naam van deze plant afkomstig is van het woord kraanvogel. De oorsprong gaat terug tot de tijd waarin kolonisten uit Europa naar Noord-Amerika kwamen. Toen zagen ze een plant waarvan de bloemen hen aan de zojuist genoemde vogels deden denken.

Gedroogde cranberry - gezondheidseigenschappen

Cranberries zijn een waardevolle bron van vitamines en mineralen die waardevol zijn voor de gezondheid. De genezende eigenschappen worden veel gebruikt in de volksgeneeskunde (bijvoorbeeld bij de behandeling van infecties van de bovenste luchtwegen). Deze vruchten bevatten beide:
vitamine A - beïnvloedt de bescherming en goede werking van het gezichtsvermogen
vitamine E - draagt ​​bij aan het vertragen van de verouderingsprocessen van het organisme;
vitamine C - verantwoordelijk voor de goede werking van het immuunsysteem.

Daarnaast is cranberry een uitstekende bron van waardevolle mineralen, zoals:
kalium - verantwoordelijk voor de ondersteuning van de goede werking van het cardiovasculaire systeem;
natrium - betrokken bij de geleiding van zenuwimpulsen en bij het transport van glucose en aminozuren door de slijmvliezen;
selenium - draagt ​​bij aan de bescherming van rode bloedcellen tegen de schadelijke effecten van vrije radicalen.

Gedroogde cranberries en urineweginfecties

De consumptie van gedroogde cranberries wordt vaak aanbevolen bij urineweginfecties. Het blijkt dat deze vruchten, vanwege hun zure reactie, in staat zijn om de pH van de urine te verlagen en zo de hoeveelheid bacteriën te verminderen die verantwoordelijk zijn voor het veroorzaken van infecties. Bovendien vermindert de consumptie van gedroogde cranberries de hechting van bacteriën aan de wanden van het blaasepitheel, wat het risico op herhaalde urineweginfecties in de toekomst verkleint.

Contra-indicaties voor de consumptie van gedroogde cranberries

Mensen die regelmatig anticoagulantia gebruiken (die warfarine bevatten) moeten afzien van het eten van gedroogde cranberries. Het blijkt dat de stoffen in deze vruchten het moeilijk maken om de bovengenoemde component uit het menselijk lichaam te verwijderen, wat kan leiden tot accumulatie en gevaarlijke bloedingen kan veroorzaken. Bovendien mogen gedroogde cranberries niet in hun dieet worden opgenomen door patiënten die aan osteoporose lijden. Het is de moeite waard om te weten dat het oxaalzuur in cranberry de opname van calcium in de darm belemmert en ook het risico op nierstenen kan verhogen.

Belangrijke informatie
B1.I.03
33 stuks
2022-01-30
5902115102035
Ingrediënten
Gedroogde cranberry, suiker, zonnebloemolie
gedroogde cranberry, suiker, zonnebloemolie
Type
Gedroogde vruchten
Suplement
Multivitamine & mineralen
Waarschuwing
Dit product wordt verpakt en/of bewaard in een omgeving waar ook producten met noten, pinda, mosterd, selderij, gluten, sesam, soja en sulfiet worden verwerkt. Ondanks alle voorzorgen is het mogelijk dat dit product sporen van deze allergenen bevat.
Land van herkomst
USA / Canada
Verzending
Voor 15.00 uur besteld = dezelfde dag verzonden.

Uit Nederland:
Als je bestelt voor €34,- of meer dan is de verzending gratis. Voor bestellingen onder de €34,- betaal je €5,99 verzendkosten.

Let op: i.v.m. Covid-19 hebben onze koeriers het drukker dan normaal, daarom is ook de levering van onze pakketten vertraagd - verwachte levertijd is 1 - 3 werkdagen.

Uit België:
Als je bestelt voor €56,- of meer dan is de verzending gratis. Voor bestellingen tussen de €34,- en €56,- betaal je €3,99 verzendkosten. Onder de €34,- betaal je €9,98 verzendkosten.

Let op: langere levertijd naar België door het Corona virus - verwachte levertijd is 3 - 5 werkdagen.

Gratis afhalen in Almere:
Kies bij de derde stap bij het afreken voor afhalen, door deze keuze verdwijnen automatisch de verzendkosten uit je winkelwagen.Je kan jouw bestelling gratis bij ons in Almere op komen halen. Dat kan op elke werkdag (maandag t/m vrijdag) van 9.00 tot 16.00 uur. Het afhaaladres is Katernstraat 33D in Almere.

>meer informatie over verzending<

Je bent misschien ook geïnteresseerd in
chat Productbeoordelingen (0)