Teunisbloemolie ongeraffineerd
zoom_out_map
chevron_left chevron_right

Teunisbloemolie ongeraffineerd

Teunisbloem is bekend om haar olie, zoals het bewerkstelligen van gewichtsverlies, verlagen cholesterolgehalte, bloeddruk enz.

€ 6,79 (incl. btw) € 6,23 (excl. BTW)
Incl. BTW
Omschrijving

De teunisbloem is de naam voor een plantensoort die bosgronden, rivierbeddingen en bermen langs wegen bedekt. De plant bevat gele bloemen, waaruit olie gewonnen kan worden, teunisbloemolie. 

Teunisbloemolie is in veel opzichten waardevol en wordt daarom in verschillende industrieën gebruikt. De waardevolle werking is te danken aan de aanwezigheid van essentiële onverzadigde vetzuren in combinatie met vitamine E met antioxiderende werking. Deze vitamine staat ook wel bekend als "vitamine van de jeugd".In vergelijking tot andere gangbare oliën, zoals zonnebloem of soja, heeft teunisbloemolie een veel hoger gehalte aan onverzadigde vetzuren. Natuurlijke, sterk onverzadigde oliën hebben een aantal voedings- en gezondheidseigenschappen. De voedingswaarde van teunisbloemolie overtreft de vele andere oliën. Teunisbloemzaden zijn een natuurlijke bron van vitamine F - linolzuur, alfa linoleen en liponzuur. De olie van teunisbloemzaad kenmerkt zich door een hoog gehalte aan onverzadigde vetzuren met een specifieke dubbel binding. Teunisbloemolie kan 7 tot zelfs 10% GLA bevatten met vooral een hoog gehalte aan linolzuur. 

Vitamine F is een oude naam voor de onverzadigde vetzuren linolzuur, alfa linoleen en liponzuur. De naam vitamine F verwijst naar een mengsel van EFA’s (Essential Fatty Acids). Deze vetzuren kunnen niet door het menselijk lichaam zelf worden aangemaakt. Ze zijn echter wel onmisbaar, met name voor de hersenen. Het EFA-gehalte in olie van sommige teunisbloemvarianten kan oplopen tot 80%. Deze worden heel goed opgenomen door het lichaam.

Kenmerken van vitamine F:
- regenereert de huid
- ondersteunt het immuunsysteem
- remt de reacties van het lichaam op zijn antigenen
- ondersteunt de bloedsomloop
- ondersteunt het vetmetabolisme
- beschermt interne organen tegen steatosis
- verlaagt cholesterol
- verlengt de levensduur van erytrocyten

Belangrijke informatie
A4.III.5A
4 stuks
2021-09-23
5902115102240
Ingrediënten
teunisbloemolie ongeraffineerd
Type
Eetbare olie
Toepassing
Weerstand
Waarschuwing
Dit product wordt verpakt en/of bewaard in een omgeving waar ook producten met noten, pinda, mosterd, selderij, gluten, sesam, soja en sulfiet worden verwerkt. Ondanks alle voorzorgen is het mogelijk dat dit product sporen van deze allergenen bevat.
Land van herkomst
Polen
Verzending
Voor 15.00 uur besteld = dezelfde dag verzonden.

Uit Nederland:
Als je bestelt voor €34,- of meer dan is de verzending gratis. Voor bestellingen onder de €34,- betaal je €5,99 verzendkosten.

Let op: i.v.m. Covid-19 hebben onze koeriers het drukker dan normaal, daarom is ook de levering van onze pakketten vertraagd - verwachte levertijd is 1 - 3 werkdagen.

Uit België:
Als je bestelt voor €56,- of meer dan is de verzending gratis. Voor bestellingen tussen de €34,- en €56,- betaal je €3,99 verzendkosten. Onder de €34,- betaal je €9,98 verzendkosten.

Let op: langere levertijd naar België door het Corona virus - verwachte levertijd is 3 - 5 werkdagen.

>meer informatie over verzending<

Je bent misschien ook geïnteresseerd in
chat Productbeoordelingen (0)