Carobepoeder 250g
zoom_out_map
chevron_left chevron_right

Carobepoeder 250g

De peulen van de johannesbroodboom noemen we na te zijn geroosterd en vermalen carobe, bekend uit de oudheid om haar gezondheid en geneeskracht.

€ 2,99 (incl. btw) € 2,74 (excl. BTW)
Incl. BTW
check Op voorraad

Omschrijving

Carobemeel is tegenwoordig een superfood. Het is al jarenlang gebruikt als cacaovervanger en koffievervanger maar het verdient ook een plaats op zich. Carobe of johannespitmeel biedt een prima deeg om te gebruiken in de keuken. Het bevat eiwitten en veel mineralen. Daarnaast zitten er stoffen in die op dezelfde manier werken als een antidepressief medicijn. Bovendien zeggen onderzoekers dat het kankerbestrijdende eigenschappen heeft. In het oude Egypte werd al carobe gebruikt. Daar gebruikte men het als zoetstof. De carobeboom komt van oorsprong voor in de Mediterraanse regio inclusief Zuid-Europa, Noord-Afrika, Midden-Oosten, de Canarische eilanden en Macronesië. Soms wordt de boom maar zeven of tien meter hoog maar hij kan vijftien tot wel twintig meter hoog worden. Hij bloeit normaliter in september en november. De mens eet niet zozeer het zaad als wel de peulen. Maar de zaden kunnen ook gewoon gegeten worden.

De peulen van de johannesbroodboom noemen we carobe als ze zijn geroosterd en vermalen. Er wordt johannesbroodpitmeel gemaakt van ongeroosterde peulen. De uiteindelijke beschikbare polyfenolensamenstelling verschilt per gebruikswijze, volgens Duitse onderzoekers in 2004. In onbewerkt zaad zitten veel flavonol-glycosiden en hydrolyseerbare tanninen. In geroosterd zaad, carobe, zit vaak meer galluszuur.

De volgende medicinale werkingen komen uit de natuurgeneeskunde. Carobe is één van die stoffen die zowel diarree tegen gaat als de spijsvertering bevordert. Door de samentrekkende werking gaat het diarree tegen. Maar de polyfenolen erin maken het mild-laxatief. Overigens wordt een diarree ook tegen gegaan door het drinken van een thee van de bast van de carobeboom. Daarin zitten veel tanninen de stof die voor een samentrekkende werking zorgt. De samentrekkende werking kan ook uitwerking hebben op de keel. Het kan namelijk hoest tegen gaan. Bovendien werkt het verzachtend.

Belangrijke informatie

D3.III.04.2L
250 g
12 stuks
5902115106187
Belangrijke informatie
Ingrediënten
carobepoeder
Type
Overige eetbare
Toepassing
Koken
Waarschuwing
Dit product wordt verpakt en/of bewaard in een omgeving waar ook producten met noten, pinda, mosterd, selderij, gluten, sesam, soja en sulfiet worden verwerkt. Ondanks alle voorzorgen is het mogelijk dat dit product sporen van deze allergenen bevat.

Verzending

Voor 15.00 uur besteld = dezelfde dag verzonden.

Uit Nederland:
Als je bestelt voor €34,- of meer dan is de verzending gratis. Voor bestellingen onder de €34,- betaal je €5,99 verzendkosten.

Uit België:
Als je bestelt voor €56,- of meer dan is de verzending gratis. Voor bestellingen tussen de €34,- en €56,- betaal je €3,99 verzendkosten. Onder de €34,- betaal je €9,98 verzendkosten.

Let op: langere levertijd naar België door het Corona virus - verwachte levertijd is 3 - 5 werkdagen.

>meer informatie over verzending<

Je bent misschien ook geïnteresseerd in