Agar-agar 2
zoom_out_map
chevron_left chevron_right

Agar - agar 100g

Agar-Agar wordt gemaakt van rode algen, gewonnen voor de kust van Japan, in poeder vorm als bindmiddel/gelatine te gebruiken met nutrale smaak.

Bekijk onze video op Youtube

€ 5,19 (incl. btw) € 4,76 (excl. BTW)
Incl. BTW
Omschrijving

Agar, ook wel agar-agar genoemd, is een natuurlijk verdikkingsmiddel van plantaardige oorsprong. Het wordt verkregen uit zeewier - rode algen. Agar heeft geen geur of smaak. Het bevat veel waardevolle ingrediënten zoals: mangaan, magnesium, ijzer, calcium, natrium en zink. Het is een sterkere gelerende stof dan gelatine. Op de labels vindt u het onder het symbool E-406. Veel gebruikt in veganistisch koken in plaats van gelatine.

Gebruik

Agar wordt gebruikt als vervanging van gelatine in crèmes, gelei, mousses, conserven en andere producten. Het lost op in de temperatuur van 85-95 graden Celsius, terwijl het bij 32-35 graden vriest. Je hoeft hem dus niet in de koelkast te leggen. Om de gemiddelde hardheid van de gel te verkrijgen, is de verhouding: 1 platte theelepel agar per 1 glas vloeistof. Los de agar op in een beetje koud water en voeg toe aan kokend water, kook een paar minuten. Agar kan ook worden gebruikt om jam te maken. Voeg voor 1,5 kg fruit en 500 g suiker 1-1,5 theelepels agar toe. Als de resulterende consistentie te dik is, kunt u ook water toevoegen.

Beschrijving

Agar-Agar wordt gemaakt van rode algen, gewonnen voor de kust van Japan. In de keuken wordt het product in poeder vorm als bindmiddel gebruikt. Het is een vegetarische vervanger van de traditionele gelatine dat wordt gewonnen uit dierlijk slachtafval. Opgelost in heet water en daarna afgekoeld is agar-agar te gebruiken als gelatine. In feite is agar-agar geen nieuw product op de markt, maar tot nu toe vrij onbekend op het Europese continent. Ter vergelijking - in Japan is agar-agar bekend en gebruikt sinds de 17e eeuw. Tegenwoordig hoort agar-agar bij gezond voedsel en is hard in opmars als gezonde vervanger van de kunstmatig verwerkte en ongezonde producten.

Toepassing - onze video op Youtube

Ongeveer 2g (1 lepel) agar-agar per 250ml water. Agar-agar heeft een neutrale smaak en is daardoor zeer breed toepasbaar, zoals in pudding, taarten, soepen, sauzen, ijs, jams, enzovoorts. Agar-agar wordt opgelost bij een van temp. 95°C (kook het goed om dit goed op te lossen), stolt al bij 32-35 ° C. Dus je hoeft het gerecht niet in de koelkast zetten.
Het beste is om agar in een glaasje water op te lossen en tijdens de bereiding proces toe te voegen bij het kokende gerecht.

Ingrediënten

100% agar van roodalgen

Belangrijke informatie
A4.I.02.6L
52 stuks
5902115102851
Ingrediënten
agar van roodalgen
Type
Overige eetbare
Toepassing
Koken
Waarschuwing
Dit product wordt verpakt en/of bewaard in een omgeving waar ook producten met noten, pinda, mosterd, selderij, gluten, sesam, soja en sulfiet worden verwerkt. Ondanks alle voorzorgen is het mogelijk dat dit product sporen van deze allergenen bevat.
Land van herkomst
Spanje
Verzending
Voor 15.00 uur besteld = dezelfde dag verzonden.

Uit Nederland:
Als je bestelt voor €34,- of meer dan is de verzending gratis. Voor bestellingen onder de €34,- betaal je €5,99 verzendkosten.

Let op: i.v.m. Covid-19 hebben onze koeriers het drukker dan normaal, daarom is ook de levering van onze pakketten vertraagd - verwachte levertijd is 1 - 3 werkdagen.

Uit België:
Als je bestelt voor €56,- of meer dan is de verzending gratis. Voor bestellingen tussen de €34,- en €56,- betaal je €3,99 verzendkosten. Onder de €34,- betaal je €9,98 verzendkosten.

Let op: langere levertijd naar België door het Corona virus - verwachte levertijd is 3 - 5 werkdagen.

>meer informatie over verzending<

chat Productbeoordelingen (0)