Pectine voor jam 30g

Pectine voor jam 30g

Pectine is een natuurlijk bindmiddel wat bij verhitting in combinatie met suiker een gelei vormt, ideaal voor het maken van jam.

€ 2,99
Incl. BTW
 Op voorraad
  • Zorgvuldig verpakt en snel verzonden Zorgvuldig verpakt en snel verzonden
  • Gratis bezorgd vanaf € 34 Gratis bezorgd vanaf € 34
  • 15 dagen bedenktijd 15 dagen bedenktijd

Beschrijving:

Pectine wordt gewonnen uit appelpulp, bietenpulp en citruspulp. Deze pulp ontstaat bij het maken van vruchtensap. Het is een natuurlijk bindmiddel, dat zich in de celwanden van fruit en planten bevindt. Je kunt het een beetje zien als een soort lijm. Het plakt namelijk de cellen van de planten aan elkaar. Als het fruit of de plant gekookt wordt, lost de pectine uit de celwanden op. Bij verhitting in combinatie met suiker vormt pectine een gelei. Pectine is daarom een ideaal bindmiddel voor het maken van jam. De meeste fruitsoorten bevatten van nature al pectine, maar niet genoeg om er echt een gelei van te maken. Voeg pectine in combinatie met suiker toe bij het inkoken van de jam. Zo ontstaat er een mooie gelei.

Toepassing:

Wil je zelf vruchtenjam met pectine maken? IetsGezond.nl legt uit hoe je dat kunt doen.
Het recept:

Eerst de boodschapjes. Wat heb je precies nodig om vruchtenjam met pectine te maken en hoeveel?
- 2kg van je favoriete vruchten
- 1g suiker - een half glas water
- 30 gram pectine van IetsGezond.nl
- 1 theelepel citroensap (optioneel)

Bereiding:
Het is eigenlijk heel simpel. Volg de onderstaande, eenvoudige stappen en je vruchtenjam met pectine is zo klaar:
1. Zet een pan op het fornuis. Voeg 1/2 glas water en het fruit toe. Breng het geheel aan de kook.
2. Meng pectine met een glas van de suiker en doe het in de pan. Kook het geheel ca. 3 tot 5 minuten.
3. Voeg dan de rest van de suiker toe. Roer tot de suiker is opgelost. Variatietip: één theelepel citroensap toevoegen.
4. Verwijder het schuim en giet, de jam in de potjes.

Tip van MessyMommy:

MessyMommy's basisregels voor het maken van vruchtenjam met pectine: Nog niet zo thuis in het maken van vruchtenjam? Geen paniek. MessyMommy vertelt je wat de basisregels zijn. Zo kan het bijna niet mislukken en kun jij jouw vruchtenjam met pectine maken in een handomdraai.
1. Koop vers fruit seizoensfruit. Waarom seizoensfruit? Seizoensfruit komt in veel gevallen vers van het land en is dus lekker vers. Seizoensfruit is vaak ook een stuk goedkoper. Ook fijn voor de portemonnee dus! Hoe beter je fruit, des te lekkerder je jam.
2. Voeg genoeg suiker aan je jam toe. Suiker conserveert het fruit. Hoe meer suiker je gebruikt, des te langer is je jam houdbaar. Je kunt stellen, dat je minstens driekwart van het gewicht van je fruit aan suiker toe moet voegen. Als je 1 kilo fruit hebt is dat dus 750 gram suiker.
3. Het waarom van citroensap. Allereerst heeft citroensap een hoog pectine-gehalte, waardoor je jam makkelijker bindt. Ook zal je jam zonder citroensap erg zoet worden. Wel zo lekker als de zoetzuur verhouding een beetje in balans is.
4. Is de jam dik genoeg? Hier kun je heel makkelijk achter komen. Pak een schoteltje of bakje en zet dat in de koelkast. Heb je het idee dat je substantie dik genoeg is? Schep dan een beetje op het schoteltje of in het bakje en laat het 1 minuutje staan. De jam is goed als het velletje dat zich op de jam vormt, rimpelt als je er met je vinger in drukt.Je kunt het ook testen door het schoteltje schuin te houden. Het mag er niet afstromen.
5. Schone potjes! Jam wil je graag lang bewaren. Hoe vervelend is het als je er binnen no-time schimmel in hebt zitten? Het is daarom belangrijk dat je de potjes eerst steriliseert voor je ze gebruikt.
6. Vullen maar. Klaar? Doe de warme jam dan in de potjes. Tik een paar keer stevig met het potje op je hand of een niet te harde ondergrond. Zo verwijder je luchtbellen. Doe de deksel op het potje als de jam nog warm is. Zet de pot nu even op zijn kop en draai na een poosje weer terug. Rustig laten afkoelen en smullen maar!

Ingrediënten

100% geamideerd pectine

C&G
120.loc.811
Belangrijke informatie
Ingrediënten
geamideerd pectine
Type
Overige eetbare
Toepassing
Koken

Verzendkosten:

Bij ietsGezond.nl betaal je geen verzendkosten [DHL] vanaf €34. Heb je een bestelling onder de €34,- dan betaal je €5,75 verzendkosten [DHL].

Voorwaarden voor verzending:

De producten van ietsGezond.nl kunnen gratis alleen in Nederland geleverd worden. Kleinere pakketten versturen we via PostNL. De levertijd bedraagt doorgaans 1-3 werkdagen. Soms duurt het iets langer, als bestellingen bijvoorbeeld pas in de avond gedaan worden.
Let op: Op zondag en maandag worden geen pakketten geleverd. Bestel je op vrijdagmiddag, zaterdag of zondag, dan bezorgt de koerier het pakket pas op dinsdag.

Het is ons opgevallen dat DHL het af en toe erg druk heeft. Hierdoor komen onze pakketjes soms wat later aan. 
Onze excuses voor het ongemak.

Bestellingen naar België:

Nu kan je ook vanuit België bestellen. Helaas moeten we de standaard verzendkosten [DPD] verhogen met €6 - je betaal €11,75 voor bestellingen tot €34 en boven dit bestelling bedrag  €6 verzending kosten.

Retourneren:

De producten van ietsGezond.nl kunnen binnen 15 dagen na aankoop geretourneerd worden. De voorwaarde is wel, dat de producten ongebruikt en in de originele verpakking worden teruggestuurd. De consument draagt de rechtstreekse kosten van het terugzending. Wil jij één product of meerdere producten retourneren? Log dan in op jouw account op ietsGezond.nl of neem contact met ons op via ks@ietsgezond.nl.

Betaling:

Onze betalingen lopen veilig en snel via Mollie BV. Door onze samenwerking met Mollie BV is jouw betaling 100% veilig. Je kunt bij Ietsgezond.nl betalen via iDEAL, PayPal en een overboeking.

Je bent misschien ook geïnteresseerd in

Anderen bekeken ook