Spirulina poeder 100g
zoom_out_map
chevron_left chevron_right

Spirulina poeder 100g

Spirulina is een microscopisch kleine algensoort die tot 70% proteïne bevat.

€ 3,99 (incl. btw) € 3,66 (excl. BTW)
Incl. BTW
Omschrijving

Spirulina is een microscopisch kleine algensoort die tot 70% proteïne bevat. De consumptie ervan voorziet het lichaam van veel waardevolle mineralen en vitamines (waaronder B-vitamines) en kan een positief effect hebben op het vet- en koolhydraatmetabolisme van ons lichaam.
Het vertoont ook antioxiderende activiteit. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat spirulina de bloeddruk en de bloedglucose kan verlagen. Het is meestal verkrijgbaar als groenblauw poeder of als tabletten. Het is een aanvulling op cocktails en een ingrediënt in sommige cosmetica. Zijn eigenschappen zijn al gewaardeerd door de Azteken.

Spirulina - wat is het?

De naam spirulina komt van het type cyanobacteriën waaruit de biomassa voor de productie van dit product is verkregen. In 1979 werd het eerste voedingssupplement met spirulina op de markt gebracht. Momenteel worden twee soorten algen gebruikt: Arthrospira platensis en Arthrospira maxima. Dit zijn cyanobacteriën die in het aquatisch milieu voorkomen. Ze hebben geen celwanden, dus alle voedingsstoffen die ze bevatten, worden gemakkelijk door ons lichaam opgenomen Spirulina wordt gewonnen uit aarde, moerassen, zoet en zout water en hete bronnen. Waar wordt de arthrospira-bacterie gevonden? Het natuurlijke gebied waar ze voorkomen zijn de alkalische en zoute Afrikaanse meren en Mexico. Het wordt ook verbouwd in Azië, Centraal- en Zuid-Amerika Spirulina is in verschillende vormen verkrijgbaar. We kunnen het kopen in de vorm van tabletten, capsules, en meestal in poeder. De smaak varieert afhankelijk van waar het vandaan komt. Het zeevoedsel kan een vissmaak hebben. Aan de andere kant is spirulina verkregen uit zoetwaterregio's delicater van smaak en heeft een aangenaam aroma. De blauwe en groene kleur komt van de stof die erin zit, die een sterk antioxiderende werking heeft. Deze karakteristieke kleur wordt ook beïnvloed door het hoge magnesiumgehalte.

Spirulina, Chlorella of jonge gerst?

Alle hierboven genoemde planten zijn natuurlijke supplementen. Ze winnen steeds meer aan populariteit. Hoe zijn zij verschillend? Zowel Spirulina als Chlorella zijn een soort algen. De eerste is geclassificeerd als cyanobacteriën. Chlorella, aan de andere kant, is groene algen. Ze verschillen dus in hun eiwitprofiel. In het geval van cyanobacteriën is de opname van eiwitten veel hoger. Als het om jonge gerst gaat, verschilt het van de hierboven genoemde voornamelijk in het type chlorofyl en de celstructuur. Het is een meercellige plant in tegenstelling tot spirulina en chlorella.
Het bevat meer vezels en minder antioxidanten en vetzuren. 

Wat zit er in en hoe werkt het?

Wetenschappelijk onderzoek toont de buitengewoon waardevolle voedings- en genezende eigenschappen van spirulina aan. Het overgrote deel ervan bestaat uit eiwitten (zelfs 70% daarvan in droge stof). Dit zijn voornamelijk exogene aminozuren (d.w.z. leucine, methionine, tryptofaan), die de bron zijn van gezonde eiwitten. Er zit geen cellulose in de celwanden van Arthrospira-bacteriën, wat de opname van voedingsstoffen verbetert. Spirulina levert ook essentiële vetzuren, waaronder het meest waardevolle g-linoleenzuur. Het is een bron van koolhydraten die verantwoordelijk zijn voor het stimuleren van het immuunsysteem. Sommigen van hen zijn ook betrokken bij DNA-herstelprocessen. Het is ook een schat aan vitamines (inclusief B-groep en B-caroteen) en mineralen (ijzer, calcium, magnesium, kalium, selenium).

Spirulina - voor wie en waarvoor?

Wetenschappers bevestigen dat onderzoek naar de therapeutische eigenschappen van spirulina veelbelovend is. Het is opgemerkt dat het een positief effect kan hebben op de bloeddruk, vanwege de talrijke sporenelementen die het bevat (voornamelijk natrium en kalium). Het gebruik ervan kan dus hart- en vaatziekten, d.w.z. hypertensie, voorkomen. Wetenschappers bevestigen dat suppletie met spirulina de nuchtere bloedglucose verlaagt. Studies uitgevoerd bij een groep oudere mensen hebben het vermogen van spirulina aangetoond om de weerstand van het lichaam tegen intracellulaire pathogenen en parasieten te verhogen. 

Bijwerkingen. Contra-indicaties.

Het is veilig om spirulina in te nemen, tenzij je allergisch bent voor een van de ingrediënten. Vaak voorkomende allergische reacties zijn hoofdpijn, huiduitslag, braken en misselijkheid. Dergelijke symptomen kunnen ook optreden bij een overdosis spirulina. Houd er ook rekening mee dat je tijdens het gebruik een verhoogde dorst en jeuk van de huid kunt ervaren, wat vaak wordt geassocieerd met het reinigen van het lichaam van gifstoffen. Spirulina kan een positief effect hebben op het versterken en voeden van het hele lichaam. Wetenschappers bevestigen dat het een gezonder, natuurlijk alternatief is voor synthetische vitaminepreparaten. Vanwege het feit dat spirulina onder andere zorgt ijzer en is een bron van vitamine B; zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven, kunnen het ook gebruiken na overleg met een arts.

Verliest spirulina gewicht?

Een eetlepel spirulina (ongeveer 10 gram) is slechts 35 calorieën. Wetenschappelijk onderzoek naar de afslankeigenschappen van spirulina heeft aangetoond dat het kan leiden tot licht afvallen. De tests werden voor het eerst uitgevoerd in 1986. Latere studies lieten geen verband zien tussen de hoeveelheid toegediende spirulina en het aantal verloren kilo's. Aangenomen wordt dat dit effect van spirulina is gerelateerd aan zijn invloed op de samenstelling van de darmmicroflora in ons lichaam. Wetenschappers beweren dat het nemen van supplementen die spirulina bevatten, de hoeveelheid Lactobacillus en Bifidobacteriën in ons spijsverteringsstelsel bijna verdrievoudigt. Dit vertaalt zich in een goede spijsvertering en gewichtscontrole.

Hoe te eten?

De poedervorm van spirulina maakt het op veel manieren gemakkelijk te gebruiken. Waar kan het mee gecombineerd worden? Allereerst is het de moeite waard om het te gebruiken voor cocktails of smoothies. Je kunt het ook toevoegen aan je favoriete sap. Het is ook een goed idee om het als kleurstof te gebruiken. Voeg een theelepel poeder toe aan pasta of dumplings en verras je gasten met de originele kleur van het diner. Je kunt spirulina ook gebruiken om een ​​saus te bereiden die variatie aan groentesalades geeft. Het enige wat je nodig hebt is avocado, citroensap, een paar druppels olijfolie en een theelepel spirulina.

Dosering. Wanneer te nemen - 's ochtends of' s avonds?

Het is het beste om de suppletie met spirulina te starten vanaf lagere doses en de reactie van het lichaam te observeren. Meestal wordt dagelijks 1 tot 8 gram van deze stof gebruikt. De gemiddelde dosis is 5 gram. Kinderen mogen niet meer dan 6 gram spirulina per dag innemen. Het is het beste om de dagelijkse dosis in drie porties te verdelen en 's ochtends,' s middags en 's avonds in te nemen. Wanneer verschijnen de eerste effecten? Meestal voelt u zich beter na ongeveer 2 weken gebruik van spirulina. Hoe lang kun je het gebruiken? De regelmaat van consumptie is belangrijk. Het loont de moeite om het permanent in uw dieet op te nemen.

Los een portie van het product, dwz 5 g (1 maatlepel), eenmaal daags op in 100 ml water, bij voorkeur na een maaltijd, onmiddellijk na bereiding.

De aanbevolen dagelijkse dosis niet overschrijden. Het product kan niet worden gebruikt door mensen die allergisch zijn voor een van de ingrediënten. Buiten bereik van kleine kinderen bewaren. Bewaar op een droge plaats bij kamertemperatuur in goed gesloten containers.

Voedingssupplementen kunnen niet worden gebruikt als vervanging van een gevarieerd dieet. Bedenk dat alleen een gezonde levensstijl en een uitgebalanceerd dieet zorgen voor een goede werking van het lichaam en een goede conditie behouden.

Belangrijke informatie
HC33.A
53 stuks
2023-02-25
5902115187728
Ingrediënten
spirulinapoeder - 'alga spirulina platensis'
Type
Supplementen
Toepassing
Weerstand
Suplement
Multivitamine & mineralen
Waarschuwing
Dit product wordt verpakt en/of bewaard in een omgeving waar ook producten met noten, pinda, mosterd, selderij, gluten, sesam, soja en sulfiet worden verwerkt. Ondanks alle voorzorgen is het mogelijk dat dit product sporen van deze allergenen bevat.
Verzending
Voor 15.00 uur besteld = dezelfde dag verzonden.

Uit Nederland:
Als je bestelt voor €34,- of meer dan is de verzending gratis. Voor bestellingen onder de €34,- betaal je €5,99 verzendkosten.

Gratis afhalen in Geesbrug (Drenthe):
kies bij de derde stap bij het afreken voor afhalen, door deze keuze verdwijnen automatisch de verzendkosten uit je winkelwagen. Je kunt jouw bestelling gratis bij ons in Geesbrug op komen halen. Dat kan op elke werkdag (maandag t/m vrijdag) van 9.00 tot 16.00 uur. Het afhaaladres is Energiestraat 6 in Geesbrug.

Uit België:
Als je bestelt voor €56,- of meer dan is de verzending gratis. Voor bestellingen tussen de €34,- en €56,- betaal je €3,99 verzendkosten. Onder de €34,- betaal je €9,98 verzendkosten.

>meer informatie over verzending<

Je bent misschien ook geïnteresseerd in
chat Productbeoordelingen (0)
Anderen bekeken ook