Olejek rycynowy 100ml
zoom_out_map
chevron_left chevron_right

Olejek rycynowy 100ml

Odżywia i poprawia kondycję skóry twarzy – nawilża, wygładza i spłyca zmarszczki. 
Świetny nadaje się do wzmocnienia włosów, rzęs, oraz brwi.

4,99 € (brutto) 4,12 € (netto)
Brutto
check Na stanie
Opis

Olej rycynowy Opis

Olej rycynowy, niekiedy nazywany olejkiem rącznikowym, pozyskiwany jest z rośliny zwanej rącznikiem pospolitym (Ricinus communis).
W Indiach i Egipcie stosowany był już od tysięcy lat.
Odżywia i poprawia kondycję skóry twarzy – nawilża, wygładza i spłyca zmarszczki.
Świetny nadaje się do wzmocnienia włosów, rzęs, oraz brwi.


Jest składnikiem wielu kosmetyków: kremów, mydeł i innych środków pielęgnujących ciało, gdzie wykorzystywany jest jako składnik leczniczy i pielęgnacyjny.
Sprawdza się w przypadku skóry bardzo suchej, stosuje się go również do oczyszczania twarzy.
Świetny jako odżywka na końcówki włosów lub składnik maski na włosy.
Włosy stają się lśniące, miękkie, ciemniejsze i grubsze.
Zamyka łuski włosa i zmniejsza ilość rozdwojonych, przyspiesza porost włosów.


Ojej rycynowy, regularnie wcierany, potrafi zmiękczyć twardą skórę pięt, kolan czy łokci.

Informacje
C2.III.02
44 szt.
5902115102325
Skład
ricinusolie (Ricinus communis)
Typ
Olejek kosmetyczny
Zastosowanie
Huidverzorging
Kraj pochodzenia
India
Wysyłka
Zamówione przed 15.00 = wysyłka tego samego dnia.

Z Holandii:
jeśli zamówisz za €34,- lub więcej nie ponosisz kosztów wysyłki. Dla zamówień poniżej €34,- wysyłka kosztuje €5,99.

Z Belgii:
jeśli zamówisz za €56,- lub więcej nie ponosisz kosztów wysyłki. Dla zamówień między €34,- a €56,- wysyłka kosztuje €3,99. Poniżej €34,- za wysyłkę zapłacisz €9,98.

Uwaga: dłuższy czas dostawy zamówień do Belgii spowodowany korona wirusem - przewidywany czas dostawy to 3 - 5 dni roboczych.

>więcej informacji o wysyłkach<

Zobacz także