Heerlijke biologische en glutenvrije bakmixen

Hele lichte pannenkoeken, het valt niet zwaar op de maag. De pannenkoekenmix met boekweitmeel is ​​een mix die geen tarwebloem bevat. In plaats daarvan zitten er gezonde glutenvrij meelsoorten, incl. ongeroosterd boekweitmeel, rijk aan voedingsstoffen. Ze malen ongebrande boekweit heel fijn - hierdoor is het praktisch onmerkbaar in het deeg.

Benodigde ingrediënten:

  • 4 eieren 
  • 200ml melk
  • 200ml water 
  • 2 eetlepels olie of gesmolten boter 

Bereiding:

  1. Meng alle natte ingrediënten in een kom (eieren, melk, water, olie of gesmolte boter)

  2. Doe de mix bij de natte ingrediënten en meng het geheel goed door met een garde of mixer.

  3. Wacht 5 minuten tot het deeg wat dikker is geworden.

  4. Verwarm de pan voor

  5. Giet een dun laagje deeg in de pan (bak de pannenkoeken aan beide kanten goudbruin af).

  6. Roer voor het bakken van elke volgende pannenkoek het deeg goed door en voeg wat water toe als het te dik wordt.

Deze mix is goed voor ongeveer 14 pannenkoeken.

Met onze browniemix maak je vochtige, chocoladebruine brownies die al in 25 minuten klaar zijn om van te smullen. Het enige wat je hoeft te doen is de Brownie mix te mengen met water en olie en het is klaar! De Brownie bereidingsmix bevat geen tarwemeel. Maar je vindt er gezonde glutenvrije meelsoorten, druppels pure chocolade, cacao en lijnzaad in. Probeer het en zie hoe snel en gemakkelijk je chocolade brownies kunt maken die je dierbaren in verwondering zullen brengen.

Benodigde ingrediënten:

  • 110ml olie 
  • 100ml water 

Bereiding:

  1. 1. Verwarm de oven voor op 180 °C zonder hete lucht.
  2.  Vet een kleine springvorm of bakblik in (20x20 cm).
  3. Giet de olie en het water in een beslagkom.
  4. Doe de browniemix bij de olie en het water en mix het geheel door elkaar. 
  5. Giet het beslag in de springvorm of het bakblik. 
  6. Zet de springvorm of het bakblik in het midden
    van de oven en bak het ongeveer in 20 min af.