Amandelvlokken
Amandelvlokken zijn een bekend ingrediënt in de keuken. Ze worden gekenmerkt door een uitstekende smaak, die het karakter van talrijke gebakjes, salades en vleesgerechten perfect benadrukt. Dit product heeft ook een rijk gehalte aan voedingsstoffen, vitamines en mineralen.
Waar komen ze vandaan en waar door worden de amandelvlokken door gekenmerkt?
Amandelvlokken worden gemaakt van geschilde amandelen die vervolgens in smalle amandelschilfers gesneden worden. Hoewel ze vaak noten worden genoemd, zijn amandelen eigenlijk de zaden van de amandelvrucht. Deze plant behoort tot de meerjarige soort en behoort tot de rozenfamilie. In natuurlijke omstandigheden komt het voor in Klein-Azië en Centraal-Azië. Daarom zijn de talrijke gewassen te vinden in Israël, Jordanië, Turkije en Oezbekistan. Door de grote belangstelling voor amandelzaden werd de plant ook gekweekt in Noord-Afrika, West-Azië en in enkele Europese landen, zoals Portugal, Frankrijk, Kroatië en Italië. Tegenwoordig kunnen we twee soorten amandelen onderscheiden:
Zoete amandelen - vaker gekweekt, waarvan smakelijke amandelschilfers worden gemaakt. Ze worden gekenmerkt door een delicate smaak en worden veel gebruikt in de voedings-, cosmetische en farmaceutische industrie;
Bittere amandelen - worden minder vaak gekweekt vanwege het gehalte aan amygdaline. Ze worden onder meer gebruikt bij de productie van parfums en vernissen, evenals cosmetica bedoeld voor lichaamsverzorging.
Vlokken verkregen uit amandelen bevatten voedingsstoffen. Ze zijn vooral een goede bron van enkelvoudig onverzadigde vetzuren. Bovendien kunnen ze ons lichaam voorzien van waardevolle vitamines (zoals: vitamine A, B-vitamines, vitamine E) en essentiële mineralen (waaronder: kalium, fosfor, magnesium, calcium, ijzer, zink en natrium). Interessant is dat amandelschilfers ook vezels bevatten en grote hoeveelheden eiwitten.
Amandelvlokken worden gekenmerkt door een delicate crèmekleur en een unieke smaak en aroma. Ze zijn plat en ongeveer 1 cm lang. Het is de moeite waard eraan te denken dat dit product, voordat het onze tafels bereikt, blancheerprocessen ondergaat, wat bijdraagt aan het benadrukken van de smaak en ongebruikelijke geur.
Bruikbaarheid van amandelschilfers
Amandelschilfers kunnen veelzijdig worden gebruikt in diverse gerechten en bakrecepten. Het is belangrijk te weten dat sommige mensen allergisch kunnen reageren op amandelproducten. Begin daarom voorzichtig met kleine hoeveelheden.
- Ingrediënten
- geblancheerde amandelen in vlokken
- Type
- Overige eetbare
- Toepassing
- Koken
- Waarschuwing
- Dit product wordt verpakt en/of bewaard in een omgeving waar ook producten met noten, pinda, mosterd, selderij, gluten, sesam, soja en sulfiet worden verwerkt. Ondanks alle voorzorgen is het mogelijk dat dit product sporen van deze allergenen bevat.
- Land van herkomst
- USA
Voor 15:00 uur besteld, verwacht het morgen in huis*
Overzichtstabel verzendkosten
Orderbedrag | vanaf €50,- | tussen €40 en €49,99 | tussen €30 en €39,99 | tussen €10 en €29,99 | onder €10,- |
---|---|---|---|---|---|
Verzendkosten NL | €0,- | €0,- | €2,99 | €4,95 | €6,19 |
Verzendkosten BE | €0,- | €1,49 | €3,99 | €6,49 | €7,99 |
Gratis afhalen in Geesbrug (Drenthe):
kies bij de derde stap bij het afreken voor afhalen, door deze keuze verdwijnen automatisch de verzendkosten uit je winkelwagen. Je kunt jouw bestelling gratis bij ons in Geesbrug op komen halen. Dat kan op elke werkdag (maandag t/m vrijdag) van 9.00 tot 16.00 uur. Het afhaaladres is Energiestraat 6 in Geesbrug.