Pectine voor jam 30g
zoom_out_map
chevron_left chevron_right

Pectine voor jam | 30g

Pectine uit appel-, bieten- en citruspulp helpt bij het creëren van jams met perfecte consistentie.

€ 2,99 Incl. BTW

€ 2,74 Exclusief belasting

Omschrijving

Pectine voor Jam - 30g | Natuurlijk Geleermiddel voor Perfecte Jam

Pectine voor Jam wordt gewonnen uit appelpulp, bietenpulp en citruspulp. Dit plantaardige bindmiddel speelt een essentiële rol in het maken van jam en gelei, omdat het de celwanden van fruit en planten aan elkaar ‘plakt’ en bij verhitting samen met suiker een stevige gelei vormt. Deze 100% natuurlijke pectine zorgt ervoor dat je jam een prachtige, gladde consistentie krijgt, zelfs met vruchten die van nature weinig pectine bevatten.

Wil je zelf vruchtenjam met pectine maken? IetsGezond.nl legt uit hoe je dat kunt doen.

Recept voor Vruchtenjam met Pectine

Ingrediënten:
- 2 kg van je favoriete vruchten
- 1 kg suiker
- 30 g pectine
- 1 theelepel citroensap (optioneel, voor extra smaakbalans)

Bereidingswijze

Het is eigenlijk heel simpel. Volg de onderstaande, eenvoudige stappen en je vruchtenjam met pectine is zo klaar:
1. Doe het fruit en een half glas water in een pan en breng aan de kook.
2. Meng de pectine met een deel van de suiker en voeg dit toe aan het fruit. Laat het 3-5 minuten zachtjes koken.
3. Voeg de resterende suiker toe en roer tot alles goed opgelost is. Voeg citroensap toe voor extra smaak.
4. Verwijder eventueel schuim en giet de hete jam in steriele potjes. Sluit direct af en laat ondersteboven afkoelen.

Tip van MessyMommy:

MessyMommy's basisregels voor het maken van vruchtenjam met pectine:

Nog niet zo thuis in het maken van vruchtenjam? Geen paniek. MessyMommy vertelt je wat de basisregels zijn. Zo kan het bijna niet mislukken en kun jij jouw vruchtenjam met pectine maken in een handomdraai.

1. Koop vers seizoensfruit. Waarom seizoensfruit? Seizoensfruit komt vaak vers van het land en is dus lekker vers. Seizoensfruit is vaak ook een stuk goedkoper. Ook fijn voor de portemonnee dus! Hoe beter je fruit, des te lekkerder je jam.

2. Voeg genoeg suiker aan je jam toe.

3. Het waarom van citroensap. Citroensap zorgt voor een aangename zoetzuur balans in je jam.

4. Is de jam dik genoeg? Hier kun je heel makkelijk achter komen. Pak een schoteltje of bakje en zet dat in de koelkast. Heb je het idee dat je substantie dik genoeg is? Schep dan een beetje op het schoteltje of in het bakje en laat het 1 minuutje staan.

5. Schone potjes! Jam wil je graag lang bewaren zonder schimmelprobleem? Het is daarom belangrijk dat je de potjes eerst steriliseert voor je ze gebruikt.

6. Vullen maar. Klaar? Doe de warme jam dan in de potjes. Tik een paar keer stevig met het potje op je hand of een niet te harde ondergrond om luchtbellen te verwijderen.

Jam maken samen met Julia? Bekijk hier de blogs.

Belangrijke informatie
C&G
174 stuks
31 Dec 2027
Ingrediënten
geamideerd pectine
Type
Overige eetbare
Toepassing
Koken
Land van herkomst
Polen
Verzending

Voor 15:00 uur besteld, verwacht het morgen in huis*

Overzichtstabel verzendkosten

Orderbedragvanaf €50,-tussen €40 en €49,99tussen €30 en €39,99tussen €10 en €29,99onder €10,-
Verzendkosten NL €0,- €0,- €2,99 €4,95 €6,19
Verzendkosten BE €0,- €1,49 €3,99 €6,49 €7,99

Gratis afhalen in Geesbrug (Drenthe):
kies bij de derde stap bij het afreken voor afhalen, door deze keuze verdwijnen automatisch de verzendkosten uit je winkelwagen. Je kunt jouw bestelling gratis bij ons in Geesbrug op komen halen. Dat kan op elke werkdag (maandag t/m vrijdag) van 9.00 tot 16.00 uur. Het afhaaladres is Energiestraat 6 in Geesbrug.

>meer informatie over verzending<

Je bent misschien ook geïnteresseerd in