Agar-agar 2
zoom_out_map
chevron_left chevron_right

Agar-agar | Gelatinevervanger | 100g

Agar-Agar wordt gemaakt van rode algen in poeder vorm als bindmiddel/gelatine te gebruiken met nutrale smaak.

Bekijk onze video op Youtube

€ 4,49 Incl. BTW

€ 4,12 Exclusief belasting

Omschrijving

Agar-Agar: De Veelzijdige en Natuurlijke Gelatinevervanger

Op zoek naar een natuurlijk en veganistisch alternatief voor gelatine? Maak kennis met agar-agar! In deze tekst ontdek je de vele mogelijkheden en voordelen van agar-agar, een plantaardig geleermiddel dat afkomstig is van zeewier.

Wat is Agar-Agar?

Agar, ook wel agar-agar genoemd, is een natuurlijk verdikkingsmiddel van plantaardige oorsprong. Het wordt gewonnen uit verschillende soorten rode zeewier. Het heeft een neutrale smaak en komt voor in poedervorm. Agar-agar staat bekend om zijn sterke geleervermogen en wordt veel gebruikt in de voedingsindustrie en in vegetarische en veganistische recepten als vervanger voor gelatine (op de labels vindt u het onder het symbool E-406).

De Voordelen van Agar-Agar

Plantaardig en Veganistisch: Agar-agar is een plantaardig product en daarmee een perfecte gelatinevervanger voor mensen die een veganistische of vegetarische levensstijl volgen. Het wordt gemaakt van natuurlijke ingrediënten en bevat geen dierlijke producten.

Sterk Geleervermogen: Agar-agar heeft een uitstekend geleervermogen, wat betekent dat het vocht kan omzetten in een gelachtige consistentie. Hierdoor is het ideaal voor het maken van puddingen, gelei, taarten, crèmes, jam en nog veel meer.

Gezondheidsvoordelen: Agar-agar bevat weinig calorieën en heeft geen vet- of cholesterolgehalte. Het is ook een bron van vezels en bevat mineralen zoals calcium en ijzer. Bovendien kan agar-agar helpen bij een gezonde spijsvertering vanwege zijn vezelrijke eigenschappen.

Hoe Agar-Agar te Gebruiken

Agar wordt gebruikt als vervanging van gelatine in crèmes, gelei, mousses, conserven en andere producten. Het lost op in de temperatuur van 85-95 graden Celsius, terwijl het bij 32-35 graden vriest. Je hoeft hem dus niet in de koelkast te leggen. Om de gemiddelde hardheid van de gel te verkrijgen, is de verhouding: 1 platte theelepel agar per 1 glas vloeistof. Los de agar op in een beetje koud water en voeg toe aan kokend water, kook een paar minuten. Agar kan ook worden gebruikt om jam te maken. Voeg voor 1,5 kg fruit en 500 g suiker 1-1,5 theelepels agar toe. Als de resulterende consistentie te dik is, kunt u ook water toevoegen.

Beschrijving

Agar-Agar wordt gemaakt van rode algen, gewonnen voor de kust van Japan. In de keuken wordt het product in poeder vorm als bindmiddel gebruikt. Het is een vegetarische vervanger van de traditionele gelatine dat wordt gewonnen uit dierlijk slachtafval. Opgelost in heet water en daarna afgekoeld is agar-agar te gebruiken als gelatine. In feite is agar-agar geen nieuw product op de markt, maar tot nu toe vrij onbekend op het Europese continent. Ter vergelijking - in Japan is agar-agar bekend en gebruikt sinds de 17e eeuw. Tegenwoordig hoort agar-agar bij gezond voedsel en is hard in opmars als gezonde vervanger van de kunstmatig verwerkte en ongezonde producten.

Toepassing - onze video op Youtube

Ongeveer 2g (1 lepel) agar-agar per 250ml water. Agar-agar heeft een neutrale smaak en is daardoor zeer breed toepasbaar, zoals in pudding, taarten, soepen, sauzen, ijs, jams, enzovoorts. Agar-agar wordt opgelost bij een van temp. 95°C (kook het goed om dit goed op te lossen), stolt al bij 32-35 ° C. Dus je hoeft het gerecht niet in de koelkast zetten.
Het beste is om agar in een glaasje water op te lossen en tijdens de bereiding proces toe te voegen bij het kokende gerecht.

Experimenteer met Agar-Agar in je Keuken

Agar-agar biedt een veelzijdige en gezonde optie voor het maken van gelatineachtige gerechten en desserts zonder het gebruik van dierlijke producten. Voeg agar-agar toe aan je keukenrepertoire en experimenteer met diverse recepten om de eindeloze mogelijkheden van deze natuurlijke gelatinevervanger te ontdekken. Geniet van heerlijke en verantwoorde creaties met agar-agar als jouw geheime ingrediënt.

Belangrijke informatie
ViVio
185 stuks
08 Feb 2027
Ingrediënten
agar van roodalgen
Type
Overige eetbare
Toepassing
Koken
Waarschuwing
Dit product wordt verpakt en/of bewaard in een omgeving waar ook producten met noten, pinda, mosterd, selderij, gluten, sesam, soja en sulfiet worden verwerkt. Ondanks alle voorzorgen is het mogelijk dat dit product sporen van deze allergenen bevat.
Land van herkomst
Spanje
Verzending

Voor 15:00 uur besteld, verwacht het morgen in huis*

Overzichtstabel verzendkosten

Orderbedragvanaf €50,-tussen €40 en €49,99tussen €30 en €39,99tussen €10 en €29,99onder €10,-
Verzendkosten NL €0,- €0,- €2,99 €4,95 €6,19
Verzendkosten BE €0,- €1,49 €3,99 €6,49 €7,99

Gratis afhalen in Geesbrug (Drenthe):
kies bij de derde stap bij het afreken voor afhalen, door deze keuze verdwijnen automatisch de verzendkosten uit je winkelwagen. Je kunt jouw bestelling gratis bij ons in Geesbrug op komen halen. Dat kan op elke werkdag (maandag t/m vrijdag) van 9.00 tot 16.00 uur. Het afhaaladres is Energiestraat 6 in Geesbrug.

>meer informatie over verzending<

Je bent misschien ook geïnteresseerd in