xylitol 1000gram
zoom_out_map
chevron_left chevron_right

Berkensuiker - Xylitol uit Finland 1kg

Berkensuiker - Xylitol afkomstig van berkenboom is een natuurlijke zoetstof en levert 75% minder koolhydraten dan sucrose (suiker).

Bekijk onze video op Youtube

Aantal Eenheidskorting U bespaart
5 € 0,60 € 3,00
€ 10,59 (incl. btw) € 9,72 (excl. BTW)
Incl. BTW
Omschrijving

Beschrijving berkensuiker - xylitol

Berkensuiker-Xylitol afkomstig van berkenboom is een natuurlijke zoetstof en levert 75% minder koolhydraten dan sucrose (suiker).

Xylitol is een natuurlijke zoetstof die van natuur voorkomt in de vezels van vele soorten groente, fruit en bomen, bijvoorbeeld berken.
Onze berkensuiker komt uit Finland. De werkzame stof van berkensuiker is xylitol. Berkensuiker staat bekend om zijn vele positieve eigenschappen.

Behalve dat berkensuiker 40% minder calorieën bevat dan normale tafelsuiker zijn er nog andere bijzonderheden. De zoetkracht van xylitol (berkensuiker) is ongeveer gelijk aan die van suiker, maar bevat 75% minder koolhydraten dan sucrose. Door het gebruik van Xylitol kunnen bacteriën in de mond zich slecht aan de oppervlakte en tanden hechten, wat de kans op gaatjes verminderd en een slechte adem voorkomt. Daarnaast wordt de kans op long- en middenoorontstekingen kleiner en wordt het minder snel door het lichaam opgenomen dan andere soorten suikers waardoor het bloedsuikerspiegel nauwelijks verhoogt. Het wordt namelijk langzaam geabsorbeerd en verwerkt in het lichaam met minimale deelname insuline, wat maakt dat het glycemische index van xylitol meer dan 14-voudig lager is dan van de geconsumeerde bietsuiker.

Xylitol in de keuken kan met succes witte suiker vervangen. Het is geweldig voor het zoeten van dranken en desserts, maar ook voor het bakken en bereiden van fruitconserven, omdat het bestand is tegen hoge temperaturen.

Xylitol calorische waarde

100 gram xylitol bevat 240 kcal. Ter vergelijking: 100 g witte suiker bevat 386 kcal. Daarom heeft berkensuiker bijna de helft (40%) minder calorieën in vergelijking met witte suiker. Daarom wordt xylitol aanbevolen voor mensen met overgewicht of voor mensen met overgewicht

Bovendien vermindert xylitol het verlangen naar zoetigheid, wat betekent dat we minder vaak tussen de maaltijden door eten. Xylitol behoort tot de groep van koolhydraten (polyolen) met een langzamere opname en een metabolisch proces dat grotendeels onafhankelijk is van insuline. Als gevolg hiervan verhoogt het gebruik van berkensuiker de bloedglucosespiegel niet bij patiënten met diabetes, insulineresistentie of verminderde glucosetolerantie.

Xylitol - wat is het?

Xylitol is een natuurlijke stof die steeds vaker wordt gebruikt als vervanging voor witte suiker. Net als sorbitol en mannitol behoort het tot de groep van polyolen (koolhydraten gekenmerkt door een lage energetische waarde). Belangrijk is dat berkensuiker ook een relatief lage glycemische index heeft. Dit betekent dat het uw bloedsuikerspiegels niet plotseling verhoogt. Daarom wordt het vaak aangetroffen in de voeding van mensen die worstelen met het probleem van diabetes, overgewicht of insulineresistentie. Xylitol lijkt qua uiterlijk op traditionele suiker. De smaak is ook vergelijkbaar, maar het heeft een delicate nasmaak van munt. Dit product wordt meestal aangetroffen in de vorm van kleine, witte kristallen die zijn verpakt in een zak van 250, 500 of 1000 gram. Echter,

Waar kunnen we berkenxylitol vinden?

Xylitol is een ingrediënt van natuurlijke oorsprong. Het bevindt zich voornamelijk in de schors van Finse berken, van waaruit het het vaakst wordt verkregen. Toch zit dit ingrediënt ook in sommige fruitsoorten. Bijvoorbeeld in aardbeien, pruimen, frambozen, bosbessen en peren. In kleine hoeveelheden komt het ook voor in maïs en paddenstoelen. Interessant is dat xylitol ook door het menselijk lichaam wordt geproduceerd, maar dit zijn slechts sporenhoeveelheden.

Xylitol en diabetes

Xylitol behoort tot de groep van suikeralcoholen (polyolen), die worden gekenmerkt door een langzamere opname in het maagdarmkanaal. Belangrijk is dat hun metabolisme plaatsvindt met een kleine hoeveelheid insuline, waardoor de bloedglucosespiegel licht stijgt. De glycemische index van xylitol is 8. Ter vergelijking: de glycemische index van witte suiker is 70. Daarom kan dit product gemakkelijk worden gebruikt in de voeding van mensen die worstelen met diabetes of insulineresistentie.

De consumptie van levensmiddelen/dranken die Xylitol in plaats van suiker bevatten, leidt tot een lagere bloedglucosestijging na de consumptie daarvan in vergelijking met suikerhoudende levensmiddelen/dranken

Xylitol - hoe beïnvloedt het cariësprobleem?

Xylitol speelt ook een belangrijke rol bij het voorkomen van tandbederf als caloriearme vervanger van witte suiker. Een aantal wetenschappelijke studies hebben het gunstige effect ervan bevestigd, zowel op het verminderen van de symptomen van cariës als op het verminderen van het risico dat het in de toekomst voorkomt. Dit alles komt door het feit dat xylitol niet direct in de mond fermenteert. Bovendien is dit product verantwoordelijk voor het herstel van het juiste zuur-base-evenwicht, waardoor het bijdraagt ​​aan de remming van bacteriegroei rond de tanden, gehemelte en tong. Het is ook belangrijk dat het vervangen van witte suiker door xylitol de geur in de mond verbetert.

De consumptie van levensmiddelen/dranken die Xylitol in plaats van suiker bevatten, draagt bij tot de instandhouding van de mineralisatie van de tanden.

Is berkensuiker gezond?

Vanwege het feit dat de afgelopen jaren de populariteit van van xylitol aan kracht wint, worden er talloze wetenschappelijke onderzoeken uitgevoerd naar de effecten ervan op het menselijk lichaam. Op basis daarvan werd vastgesteld dat berkensuiker geen giftige eigenschappen vertoont. Desalniettemin kan overmatig gebruik ervan leiden tot gasophoping in de darmen. Daarnaast kan een overmatige aanvoer van xylitol ook leiden tot diarree en pijnlijke buikkrampen. Gelukkig zijn deze symptomen van korte duur.

Kan xylitol tijdens de zwangerschap worden gebruikt?

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft xylitol erkend als een volkomen veilige stof. Daarom kan het worden gebruikt door kinderen, zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven. Belangrijk is dat berkensuiker een waardevol onderdeel van het dieet kan zijn voor vrouwen die worstelen met het probleem van zwangerschapsdiabetes. Let bij het gebruik echter op de ingenomen dosis. De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid xylitol staat meestal op de verpakking van het product.

Toepassing - onze video op Youtube

- Met berkensuiker - xylitol kan je bakken en koken in plaats van traditionele suiker. Vervang je suiker in je gebak voor berkensuiker? De verhouding is dan één op één.

Droog en koel bewaren in gesloten verpakking.
Aanbevolen hoeveelheid is tot 15 g berkensuiker - xylitol per dag (ongeveer 3 theelepels).

Let op!

Dieren zijn echter veel gevoeliger voor xylitol dan mensen en inname van hoge doses kan zelfs levensbedreigend voor ze zijn. Voor mensen is berkensuiker in normale doses onschadelijk.

Ingrediënten

100% Xylitol uit Finland

Belangrijke informatie
PJ7
563 stuks
5902115105159
Ingrediënten
Xylitol uit Finland
Type
Suikervervanger
Toepassing
Afslanken
Waarschuwing
Dit product wordt verpakt en/of bewaard in een omgeving waar ook producten met noten, pinda, mosterd, selderij, gluten, sesam, soja en sulfiet worden verwerkt. Ondanks alle voorzorgen is het mogelijk dat dit product sporen van deze allergenen bevat.
Land van herkomst
Finland
Bijlagen

Productspecificatie Bekensuiker

officiële productspecificatie van de leverancier

Downloaden (208.14k)

Verzending
Voor 15.00 uur besteld = dezelfde dag verzonden.

Uit Nederland:
Als je bestelt voor €34,- of meer dan is de verzending gratis. Voor bestellingen onder de €34,- betaal je €4,95 verzendkosten.

Gratis afhalen in Geesbrug (Drenthe):
kies bij de derde stap bij het afreken voor afhalen, door deze keuze verdwijnen automatisch de verzendkosten uit je winkelwagen. Je kunt jouw bestelling gratis bij ons in Geesbrug op komen halen. Dat kan op elke werkdag (maandag t/m vrijdag) van 9.00 tot 16.00 uur. Het afhaaladres is Energiestraat 6 in Geesbrug.

Uit België:
Als je bestelt voor €56,- of meer dan is de verzending gratis. Voor bestellingen tussen de €34,- en €56,- betaal je €3,99 verzendkosten. Onder de €34,- betaal je €9,98 verzendkosten.

>meer informatie over verzending<

Je bent misschien ook geïnteresseerd in
chat Productbeoordelingen (0)