Essentiële oliën

Essentiële oliën

Essentiële oliën

De essentiële oliën worden gewonnen uit verschillende delen van een plant, bijvoorbeeld de bloesem, de vrucht, het zaad, de bladeren, de schil, de schors of het hout. Ze zijn vloeibaar op kamertemperatuur, maar verdampen al snel bij verhitting en ontbranden gemakkelijk. De oliën kunnen de mentale helderheid en emoties positief beïnvloeden. De kalmerende geur van lavendel kan bijvoorbeeld helpen bij het in slaap vallen terwijl de verkwikkende geur van citrusje helpt de dag vol energie te starten.

Bergamot etherische olie
Deze bergamot etherische olie heeft een verkwikkende geur die op vele manieren te gebruiken is. Denk bijvoorbeeld aan in een aromalampje, tijdens een heerlijk warm bad of als bestanddeel bij de massage-olie. 
€ 4,29
Dennen etherische olie
Dennenboom olie heeft een intense, frisse geur, die ons in de eerste plaats doet denken aan een boswandeling.
€ 6,39
Citronella essentiële olie
Citronella-olie heeft een frisse, zoetzure geur van citrus. Hij helpt bij het ontspanning en de verbetering van het algemene welzijn.
€ 5,29
Rozemarijn essentiële olie
Rozemarijn essentiële olie heeft een stimulerende uitwerking op het centrale zenuwstelsel door haar kruidige en frisse geur. Rozemarijn etherische olie kan gebruikt worden bij stress en oververmoeidheid.
€ 5,75
Sinaasappel etherische olie
De Sinaasappel etherische olie wordt meestal gebruikt om een aangename warme sfeer te creëren. Je kan de Sinaasappel etherische olie gebruikt bij het koken of bakken zoals lekkere chocolade sinaasappel muffins.
€ 4,69
Citroen olie essence
Komt van de schil van de citoen en dient uitwendig gebruikt te worden, vanouds al bekend om haar vele geneeskrachtige werkingen.
€ 5,99
Theeboom olie (Tea tree oil) 50ml
Etherische olie gewonnen uit de Australische theeboom (tea tree) o.a. toegepast bij kalknagels,zwemmersexeem of gevoelige, schrale en rode huid.
€ 7,19
Eucalyptus olie essence 30ml
Olie, die afkomstig is uit de bladeren van de Eucalyptus, staat bekend voor haar ontspannende en kalmerende werking.
€ 5,95
Pepermunt essentiële olie 30ml
Pepermuntolie bevat menthol en menthon, welke enerzijds verzachtend werkt op de luchtwegen en anderzijds een verkwikkend effect.
€ 5,39
Lavendel essentiële olie 30ml
De lavendelolie komt van de welriekende lavendelbloem wat werkt voor rust en tegen eczeem, slapeloosheid en pijnlijke plekken.
€ 6,59
Jasmijn 10% etherische olie 10ml
Delicate jasmijnolie met een heerlijke bloemige en exotische geur. Natuurlijke oplossing in jojoba-olie.
€ 14,19
Kruidnagel essentiële olie
Kruidnagelolie wordt, naast zijn heerlijke aroma, ook gebruikt om de symptomen van acne bij adolescenten te behandelen, en zelfs cellulitis, die veel voorkomt bij vrouwen.
€ 5,99