Goedkope gezonde olie kopen | ietsGezond.nl

Oliën

Tegenwoordig kan je koken moeilijk voorstellen zonder olie. Het kan moeilijk zijn om de juiste gezonde olie kopen. Maar vaak vragen we ons af welke olie het gezondst is? En of het een goed idee is om kokosolie te proberen?

Het blijkt dat de gezondste olie wordt verkregen door de eerste koude persing (extra virgin) met mechanische persen. Er komen geen chemische processen aan te pas en dit is de beste keuze tijdens het kopen van olie. Een voorbeeld hiervan is BIO kokosolie of de bekendste olijfolie maar ook sojaolie, notenolie, hennepolie of pitolie. Dergelijke oliën hebben een hoge voedingswaarde, maar tegelijkertijd zijn ze moeilijker bewaarbaar.

Bij het kopen van gezonde oliën, moet men letten op onverzadigde vetzuren omega-3 en omega-6 en vitaminen die oplosbaar zijn in vetten. Ze bevatten ook anti-oxidanten die verouderingsprocessen tegen gaan.

De keuken kan niet zonder oliën. Zelfs als we iedere dag gefrituurd voedsel proberen, die niet als gezondst wordt gezien te vermijden, dan gebruiken we nog steeds olie in salades en marinades. Door het gebruik van bijvoorbeeld gezond ongeraffineerd gezonde kokosolie wordt onze lichaam van vitaminen en mineralen voorzien, die onmisbaar zijn voor een gezond lichaam. Of het is een goede keuze om gezonde lijnzaad olie te kopen en voeg het in salade toe - lijnzaad is rijk van omega-3 die helpt ons lichaam te vechten met cholesterol. Beide bevatten stoffen met beschermende eigenschappen tegen hart- en vaatziekten en kanker. Het heeft dus geen zin om bang voor olie te zijn alleen omdat ze tot de groep vetten behoren. Voedingsdeskundigen benadrukken dat de vetten een rijke bron van vitamine E vormen, die worden beschouwd als de vitamine van de jeugd en daarom moeten we de gezonde vetten in onze dieet opnemen. Wees slim tijdens olie kopen. Denk altijd na waar voor je het voor nodig hebt en gaat gebruiken.

Kokosolie VIRGIN
Kokosolie bestaat ca.90% uit verzadigde plantaardige vetten en is van nature langer houdbaar, minder snel ranzig of giftig tijdens het bakken.
€ 5,99
BIO kokosolie niet geraffineerd 900ml
Bio Kokosolie niet geraffineerd is koudgeperst, hierdoor behoud het haar smaak en beste eigenschappen voor consumptie en huid.
€ 11,69
Oreganoolie 30ml
Laatste stuks in voorraad
Deze olie wordt gewonnen uit distillatie van het organokruid, is op allerlei manieren te gebruiken.
€ 4,99
Mariadistelolie koudgeperst
Is afkomstig van de maria distel plant is naast een gezonde spijsolie ook een uitstekende olie bij droge, ruwe of schilferige huid.
€ 10,45
BIO Lijnzaadolie koudgeperst
Bio Lijnzaadolie is een koude persing van de rijpe lijnzaadjes. De olie is niet geschikt voor bakken en braden, maar bijv. in salades. Deze plantaardige olie bevat veel omega 3-vetzuren.
€ 6,49
Pompoenpitolie koudgeperst 500ml
Deze pompoenpitolie is perfect voor de vegetariërs en veganisten, omdat het bij de groep licht verteerbare oliën behoort. Voeg deze pompoenpitolie toe aan jouw slasaus of meng het met citroensap/appelazijn en maak jouw gerecht nog gezonder!
€ 11,89
Ganzenvet premium 320g
Met de toevoeging van deze ganzenvet bij jouw vlees- en groentegerechten, zal jij extra kunnen genieten. Gerechten, met de toevoeging van ganzenvet, hebben namelijk een heerlijk aroma met behoud van hun unieke en originele smaak.
€ 6,19
Koolzaadolie koudgeperst
De koudgeperste ongeraffineerde koolzaadolie. Koolzaadolie is een van de betere bronnen van linoleenzuur. 
€ 4,99