Goedkope gezonde olie kopen | ietsGezond.nl

Oliën

Tegenwoordig kan je koken moeilijk voorstellen zonder olie. Het kan moeilijk zijn om de juiste gezonde olie kopen. Maar vaak vragen we ons af welke olie het gezondst is? Is het goed idee om kokosolie te proberen?

Het blijkt dat de gezondste olie wordt verkregen door de eerste koude persing (extra virgin) met mechanische persen. Er komen geen chemische processen aan toe pas en dit is de beste keuze tijdens het kopen van olie. Een voorbeeld hiervan is BIO kokosolie of de bekendste olijfolie maar ook sojaolie, notenolie, hennepolie of pitolie. Dergelijke oliën hebben een hoge voedingswaarde, maar tegelijkertijd zijn ze moeilijk bewaarbaar.

Bij het kopen van gezonde oliën, moet men letten op onverzadigde vetzuren omega-3 en omega-6 en vitaminen die oplosbaar zijn in vetten. Ze bevatten ook anti-oxidanten die verouderingsprocessen tegen gaan.

De keuken kan niet zonder oliën. Zelfs als we iedere dag gefrituurd voedsel proberen, die niet als gezondst wordt gezien te vermijden, dan gebruiken we nog steeds olie in salades en marinades. Door het gebruik van bijvoorbeeld gezond ongeraffineerd gezonde kokosolie wordt onze lichaam van vitaminen en mineralen voorzien, die onmisbaar zijn voor een gezond lichaam. Of het is een goede keuze om gezonde lijnzaad olie te kopen en voeg het in salade toe - lijnzaad is rijk van omega-3 die helpt ons lichaam vechten met cholesterol. Beide bevatten stoffen met beschermende eigenschappen tegen hart- en vaatziekten en kanker. Het heeft dus geen zin om bang voor olie te zijn alleen omdat ze tot de groep vetten behoren. Voedingsdeskundigen benadrukken dat de vetten een rijke bron van vitamine E vormen, die worden beschouwd als de vitamine van de jeugd en daarom moeten we de gezonde vetten in onze dieet opnemen. Wees slim tijdens olie kopen. Denk altijd aan waar je het voor nodig hebt.