Verschillende zaden, pitten, grutten en granen | ietsGezond.nl

Granen en zaden

Granen en zaden

Grutten, bloem, granen, pitten en rijst zijn producten die regelmatig in de keuken worden gebruikt. Je kan bij ons zaden kopen maar ook die andere plantaardige producten. We kunnen ons geen feestdagen zonder cakes voorstellen, waar we bloem voor gebruiken en maaltijden zonder rijst of andere granen. In het verleden werd de keuken door de aardappel gedomineerd, maar tegenwoordig kiezen meer en meer mensen voor granen of een soort granen in plaats van aardappel. In termen van voedingswaarde zijn ze gezonder en bevatten grote hoeveelheden vitaminen en mineralen.

Voedingsdeskundigen wijzen erop dat granen, zaden en pitten de basis van onze dieet zouden moeten worden, omdat ze grote hoeveelheden vezels met cholesterolverlagende eigenschappen bevatten naast grote hoeveelheid magnesium en vitamine B. Producten uit deze groep zijn ook makkelijk verteerbaar, geven ze snel verzadigd gevoel en helpen bij de stofwisseling ofwel metabolisme. Daarom is het goed idee om regelmatig zaden kopen Zoveel goeds voor een betaalbare prijs wat niet onbelangrijk is voor huishoudbudget.

Kasha (kasja) is een aanvulling op het diner en vaak bevat vooral koolhydraten, eiwitten, en B-vitaminen, PP (Nicotinezuur) en andere mineralen. Grutten en pitten bevatten een grote hoeveelheid kalium, die de bloeddruk regelt. Ze leveren ook veel vezels, wat goed zijn voor de darmwerking en geeft een voldaan gevoel.

Gierst 1kg
Gierst is glutenvrij en rijk aan ijzer, magnesium, koper, fosfor en mangaan en vitaminen uit groep B, ondersteunt de opbouw van huid, haar en nagels.
€ 3,69
Boekweit
Bevat veel natuurlijke vezels en vitamines van de B-groep en is een rijke bron van foliumzuur en thiamine.
€ 2,59
Lijnzaad 1kg
Lijnzaad is van de vlasplant en is rijk aan natuurlijke vezels, die darmwerking verbetert (stoelgang) en bevat B-vitaminen, magnesium en ijzer.
€ 4,19
BIO Kokosmeel
Een duidelijke kokos smaak en een delicate, zoete geur - kan de toevoeging van traditionele suiker verminderen.
€ 3,69
Aanbieding!
Quinoa 1kg
Heeft een lage glycemische index en heeft een hoog gehalte aan vezels.
€ 5,99
Pompoenpitten 1kg
Pompoenpitten zijn een ongeëvenaarde schat aan magnesium en zink.
€ 9,59
Chiazaden 1kg
De plant is familie van de munt, voedzaam maar toch laag in calorieën, rijk aan natuurlijke omega 3-vetzuren en wordt op diverse manieren gebruikt.
€ 9,85
Quinoa 500g
Heeft een lage glycemische index en heeft een hoog gehalte aan vezels.
€ 3,69
Quinoa rood 1kg
De zaden lijken op graankorrels en kunnen dienen als basis voor de maaltijd, net zoals zilvervliesrijst of couscous en is gezond en lekker.
€ 6,99
Amarantzaden 500g
Amarant is rijk aan vitamine B, vitamine en geschikt als rijstvervanger.
€ 3,99