Meel

Meel

Meel

Alles wat heel fijn vermalen kan worden, kan je gebruiken als meel. Zo heb je nu ook, eikelmeel, kastanje en aardappelmeel. Net als boekweit zijn deze twee geen graansoort en zijn ze glutenvrij. Voordeel: deze varianten zijn vergeleken met spelt, tarwe, haver, maïs, rogge en boekweit, koolhydraatarm. Zo kan je vele variaties maken en lekker experimenteren met de vele verschillende meelsoorten van ietsGezond.

BIO Eikelmeel glutenvrij
Eikelmeel kan worden gebruikt als verfijning naast granenmeel (in een verhouding van 2/3 graanmeel en 1/3 eikelmeel) en om brood, broodjes, koekjes en andere producten mee te bakken.
€ 5,19
BIO Aardpeer meel glutenvrij
Biologisch aardpeer meel is een bron van vezels en ijzer, kalium en vitamine B1. Vanwege het hoge gehalte aan polysaccharide - inuline kan de aardpeer vooral nuttig zijn voor diabetici. 
€ 5,29
Kastanjemeel
Kastanjemeel wordt verkregen door kastanjes te malen. Het meel heeft een licht waarneembare notensmaak en geur. De nootachtige smaak past goed bij zowel zoute als zoete gerechten.
€ 8,39
-20%
Amarantmeel
Amarantus is een graan afkomstig uit Zuid-Amerika, in Nederland bekend als amarant of amaranth. De hoge voedingswaarden van deze graansoort werden ontdekt door de Maya’s en Inca’s. Deze stammen erkenden het graan als “moeder der granen”.
€ 3,32
€ 4,15
Gierstmeel
Gierstmeel wordt verkregen door gierst te malen. Het is een voedzaam, licht verteerbaar en glutenvrij meel. Het heeft een nootachtig aroma en een bitterzoete nasmaak.
€ 3,79
Tapiocameel
Tapioca is een smaakloos zetmeelrijk ingrediënt, afkomstig van de cassavewortel en gebruikt als verdikkings- of bindmiddel in soepen en sauzen.
€ 4,29
Boekweitmeel
Boekweitmeel komt uit boekweitzaden. Het is grijsbruin en heeft een lichte boekweit smaak. Met een lage glycemische index en rijke samenstelling van mineralen en vitaminen is het aanbevolen aan vegetariërs en veganisten.
€ 5,45
Maiszetmeel (Maizena) 1kg
Maiszetmeel (Maizena) is afkomstig van mais en wordt toegepast als bindmiddel in soepen en sauzen en tal van andere toepassingen.
€ 3,45
Maiszetmeel (Maizena) 500g
Maizena is anders maïszetmeel. Het komt in poedervorm, heeft een witte kleur en in combinatie met water wordt het een pap. Het is extreem veelzijdig omdat het smaak noch geur heeft.
€ 2,49
BIO Kweekmeel 250g
Kweekmeel wordt gekenmerkt door een licht zoete, nootachtige smaak. Het wordt ook gekenmerkt door een hoog gehalte aan voedingsvezels.
€ 4,69
Amandelmeel 500g
Amandelmeel bevat een natuurlijke vetzuren, veel eiwitten, ijzer en vitamine E en B.
€ 7,69
Kokosmeel
Kokosmeel kan als tarwebloem worden gebruikt voor allerlei soorten zoete en hartige gebakjes, cakes, koekjes, desserts, brood en taarten.
€ 5,19