Bio kopen? Als je producten met het EU keurmerk zoekt, kom je bij ons

Bio

Op ietsGezond.nl vind jij veel producten die BIO keurmerk hebben. Vind je belangrijk om bio kopen? Volgens het EU-recht moet BIO voedsel voor ten minste 95% afkomstig zijn uit de biologische landbouw. In het geval van plantaardige producten is het belangrijk dat aarde waarin ze groeien vrij is van verontreinigingen dus bijvoorbeeld niet te dichtbij snelweg liggen, anders zouden ze grote hoeveelheden lood kunnen bevatten.

BIO producten zijn verkrijgbaar uit velden met gewasrotatie om onvruchtbare bodem te voorkomen en met gebruik van alleen natuurlijke meststoffen zoals compost en mest. Biologische producten zijn goed te herkenen aan het groene blaadje van twaalf sterretjes op de verpakking. Dit is het officiële EU-biologisch keurmerk. Het logo laat zien dat het product voldoet aan de wettelijke eisen voor biologische productie en dat dit streng gecontroleerd is.

Voedsel afkomstig van biologische teelt is duurder dan producten die je in een supermarkt kan kopen. Dat komt omdat ecologisch teelt minder opbrengst oplevert, gemiddeld een derde minder en is bovendien tijdrovender. Als je bio kopen, krijg je hoog kwaliteit voedingswaarde in voedsel met het BIO keurmerk.