BIO producten kopen met EU keurmerk | Goedkope BIO producten | ietsGezond.nl

Bio

Op ietsGezond.nl vind jij veel producten die een BIO keurmerk hebben. Vind je het belangrijk om BIO producten te kopen? Volgens het EU-recht moet BIO voedsel voor ten minste 95% afkomstig zijn uit de biologische landbouw. In het geval van plantaardige producten is het belangrijk dat aarde waarin ze groeien vrij is van verontreinigingen dus bijvoorbeeld niet te dichtbij een snelweg liggen, anders zouden ze grote hoeveelheden lood kunnen bevatten.

BIO producten zijn verkrijgbaar uit velden met gewasrotatie om onvruchtbare bodem te voorkomen en met gebruik van alleen natuurlijke meststoffen zoals compost en mest. BIO producten zijn goed te herkennen aan het groene blaadje van twaalf sterretjes op de verpakking. Dit is het officiële EU-biologisch keurmerk. Het logo laat zien dat het product voldoet aan de wettelijke eisen voor BIO productie en dat dit streng gecontroleerd is.

Voedsel afkomstig van BIO teelt is duurder dan producten die je in een supermarkt kan kopen. Dat komt omdat ecologisch teelt minder opbrengst oplevert, gemiddeld een derde minder en is bovendien tijdrovender. Als je BIO producten koopt, krijg je een hoge kwaliteit voedingswaarde in je voedsel. Dit voedsel is dus bestempeld met het BIO keurmerk.

BIO kokosolie niet geraffineerd 900ml
Biologische kokosolie niet geraffineerd is koudgeperst, hierdoor behoud het haar smaak en beste eigenschappen voor consumptie en huid.
€ 11,15
BIO Kokosbloesemsuiker 250g
BIO kokosbloesemsuiker is een natuurlijke suiker die wordt gewonnen uit biologische kokosbloesem. Het ziet eruit als bruine suiker, maar het is veel lekkerder en heeft grotere voedingswaarde.
Bekijk onze video op Youtube
€ 2,99
BIO appelazijn 300ml
Ongefilterd, OngepasteuriseerdAppelazijn komt van gefermenteerde appels uit natuurlijke gisting en bevat waardevolle voedingsstoffen voor een lichaam.
€ 3,49
BIO Aloe vera sap ESP 1000ml
Biologische Aloë vera sap is een bron van waardevolle ingrediënten voor gezichtsverzorging. Inclusief vitamines A, E, C en B.
€ 9,69
BIO Matcha thee / poeder 100g
Is een extreem exclusieve en hoogwaardige groene thee wat ook wel “de koningin van groene thee” wordt genoemd en bevat een schat aan antioxidanten.
€ 6,29
BIO Zwarte knoflook 80g
Dit is gefermenteerde Bio Witte knoflook, welke door dit proces nog veel gezonder wordt en bovendien licht verteerbaar en (heel belangrijk) geen knoflook 'kegel' geeft.
€ 8,19
BIO Agavesiroop 1,1kg donker
BIO Agavesiroop is heerlijk zoet, iets dunner dan honing, lost gemakkelijk op waardoor het eenvoudig kan worden gebruikt in allerlei recepten.
€ 9,59
BIO Ashwagandha poeder 100g
Ashwagandha is een krachtig kruid wat werkt als een antioxidant o.a. als anti-aging aanbevolen bij veilige doseringen.
€ 3,59
BIO Moringa poeder
Moringa poeder komt van de mierikswortelboom en is al generaties lang in Oosterse landen in gebruik om haar vele gezonde eigenschappen.
€ 3,89
BIO Citroensap 250ml
Citroensap van biologische geteelde citroenen bevatten alle gezonde eigenschappen zonder dat de citroen nog geperst hoeft te worden.
€ 4,69
BIO Appelbes gedroogd
Deze biologische gedroogde appelbessen zijn zowel een heerlijke gezonde snack als een goede combinatie met verschillende lekkere gerechten. Daarnaast bevatten de appelbessen veel gezonde voedingsstoffen en antioxidanten.
€ 4,89
BIO Lijnzaadolie koudgeperst
Bio Lijnzaadolie is een koude persing van de rijpe lijnzaadjes. De olie is niet geschikt voor bakken en braden, maar bijv. in salades. Deze plantaardige olie bevat veel omega 3-vetzuren.
€ 6,79